Hrvatska dvostruki prvak Europe – streloviti i strelovite jednako nenadmašivi!

Hrvatska dvostruki prvak Europe – streloviti i strelovite jednako nenadmašivi!

Foto: www.hps-dart.hr/ Galerija

Hrvatski pikadisti nastavili su dominirati na Europskom  prvenstvu koje se od 3. do 10. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču.  Streloviti, kako je nadimak muške reprezentacije, su u konkurenciji 19 zemalja u finalu pobijedili Češku 9:6, dok su Strelovite u super napetom i uzbudljivom meču slavile 9:8 pobjedu protiv Slovakinja.

Tako se ukupni zbroj osvojenih medalja naših predstavnika popeo na osam, od čega čak šest zlatnih te po jedno srebro i bronca. Naši su osvojili sve najvažnije titule u muškoj konkurenciji – naslove europskih prvaka pojedinačno u disciplini Cricket (Boris Krčmar), u parovima (Krčmar i Alan Ljubić), dok je kao šlag na tortu sjela titule muške reprezentacije. Ranije je naša ekipa Split Londra osvojila naslov klupskih prvaka Europe, dok je ekipe Cyberdine Team Croatia slavila u EDU Ligi prvaka.

I dok je za mušku reprezentaciju ovo već postala uobičajena slika jer Strelovitima je ovo bio deseti uzastopni nastup u finalima EP-a, te sedma titula europskih prvaka u tom periodu, veliko iznenađenje je trijumf naših djevojaka koje su zadnju medalju uzele 2010. kada je na EP u Švicarskoj osvojena bronca. Posljednji put su na krovu Europe bile sada već davne 2004. godine. Uz to su na ovo EP došle u pomlađenom sastavu, s tri debitantkinje u reprezentaciji te s dvije 20-godišnjakinje u startnoj četvorci.

No ekipa u sastavu Ivana Tadić, Vlatka Lešić, Martina Maglica, Marina Letica, Josipa Krželj i Olja Pavlović pokazala je da su već sada najbolje na Starom kontinentu, iako su po prosjeku godina bile najmlađa reprezentacija na Euru. Redom su upisale pobjede protiv Francuske (9:0), Rusije (9:8), Češke (9:6), Njemačke (9:5) te već spomenutu u finalu protiv Slovačke.

– Ovo je nevjerojatan tjedan za hrvatski pikado jer smo osvojili gotovo sve što se moglo, a trijumf ženske reprezentacije je nešto što zaista nitko nije očekivao jer posljednjih godina Njemice, Čehinje i Ruskinje apsolutno dominiraju na europskoj pikado sceni, kako klupskoj tako i reprezentativnoj. A mi smo ovdje pobijedili sve te tri reprezentacije. Smatram da ova ekipa može dominirati europskom scenom sljedećih desetak godina – izjavio je Željko Đođo, izbornik ženske reprezentacije.

Muška reprezentacija je na putu do zlata upisala pobjede protiv Mađarske (9:3), Italije (9:1), Rusije (9:7) i Češke (9:8), dok su u finalu u novom sudaru protiv Čeha slavili sa 9:6. Streloviti su nastupili u sastavu Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Ivica Vuletić, Alan Ljubić i Vladimir Lešić, uz izbornika Predraga Penića.

KONAČNI POREDAK EP REPREZENTACIJA

SENIORI
1. Hrvatska

2. Češka
3. Njemačka
4. Slovenija
5. Rusija
5. Španjolska
7. Mađarska
7. Švicarska
9. Belgija
9. Italija
9. Francuska
9. Portugal
13. Danska
13. Finska
13. Poljska
13. Slovačka
17. Austrija
17. Luksemburg
17. Turska

SENIORKE
1. Hrvatska

2. Slovačka
3. Njemačka
4. Češka
5. Austrija
5. Španjolska
7. Poljska
7. Švicarska
9. Finska
9. Italija
9. Rusija
9. Slovenija
13. Belgija
13. Francuska
13. Luksemburg
13. Turska

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.