Hrvatska futsal reprezentacija krenula sa završnim pripremama za EURO

Hrvatska futsal reprezentacija krenula sa završnim pripremama za EURO

- Fokusirat ćemo se na snimanje protivnika i završno uigravanje za protivnike koji nas čekaju, kaže izbornik Mato Stanković

Foto Arsen Miletić

Hrvatska futsal reprezentacija  krenula je s završnim pripremama za EURO, od 16. do 24. siječnja u Novigradu brusit će formu za europsku smotru koja 28. siječnja počinje u belgijskom Antwerpenu.

Hrvatska je EURO izborila pobjedom protiv Slovačke u dodatnim kvalifikacijama, a u skupini D čekaju je selekcije Španjolske i Češke. Nakon dva pripremna susreta protiv Belgije (pobjeda i remi), Hrvatska će u ovoj fazi priprema konačno biti u kompletnom sastavu – reprezentaciji se priključuju ponajbolji pojedinci, Dario Marinović i Tihomir Novak.

Tijekom priprema u Novigradu, Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice (zatvorenog tipa) protiv Slovenije – 19. siječnja u Izoli, a dan kasnije u Novigradu.

– Fokusirat ćemo se na snimanje protivnika i završno uigravanje za protivnike koji nas čekaju na EURO-u, Španjolsku i Češku. Protiv Belgije smo dali priliku svim igračima da pokažu što mogu, sada nam se priključuju Marinović i Novak koji donose kvalitetu više. Sa Slovenijom ćemo odigrati dvije zatvorene utakmice kako bismo smanjili tenzije, izbjegli ozljede i kako bih se s kolegom izbornikom dogovorio o načinu igranja, da se obje selekcije dobro pripreme za ono što ih čeka na EURO-u, rekao je Mato Stanković za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Na pripreme je pozvano 17 igrača: Marin Stojkić, Nikola Pavić, Ivan Mladina, Gordan Duvančić, Kristijan Grbeša, Vedran Matošević, Matija Capar, Saša Babić, Jakov Grcić, Franco Jelovčić, Alen Protega, Josip Suton, Franko Bilić, Tihomir Novak, Željko Petrović, Ivo Jukić, Dario Marinović. Izbornik Stanković će među ovih 17 kandidata odabrati 14 putnika za Belgiju.

Uz izbornika, u stožeru reprezentacije su treneri Marinko Mavrović i Marin Smoje, trener vratara Luca Chiavaroli, fizioterapeut Goran Đapić, liječnik dr. Ivan Grgurev, ekonom Dario Zgrablić, tajnik Siniša Bačić i vođa puta Boris Durlen.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.