Hrvatska futsal U-17 bez plasmana na OI mladih

Hrvatska futsal U-17 bez plasmana na OI mladih

Hrvatska reprezentacija u futsalu do 17 godina osvojila je drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre mladih.

foto: http://hns-cff.hr

Hrvatska reprezentacija u futsalu do 17 godina osvojila je drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre mladih. Prvo je mjesto nakon izravnog okršaja pripalo Španjolcima.

Iako je Hrvatska U-17 pod vodstvom izbornika Mavrovića izvukla svoj maksimum te pokazala kako igra kvalitetan futsal, nije uspjela pred 800 gledatelja u Sportskoj dvorani u Karlovcu pobijediti favorizirane Španjolce te nastaviti kvalifikacije za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu iduće godine.

Španjolska je u izravnom susretu za prvo mjesto dokazala kako predstavlja sam vrh svjetskog futsala te zasluženo osvojila skupinu pobjedom 4:1. Na poluvremenu je stajalo početnih 0:0, da bi odmah na početku nastavka Salazar doveo Španjolce u vodstvo.

Privremeno izjednačenje Hrvatskoj osigurao je Sučić u 24. minuti, no Cerdeira, Romero i Gonzalez između 30. i 37. minute donose prevagu na španjolsku stranu.

Treće je mjesto osvojila reprezentacija Belgije pobjedom nad Kazahstanom 6:4.

Kvalifikacije za OI mladih, poredak:
1. Španjolska 9
2. Hrvatska 6
3. Belgija 3
4. Kazahstan 0

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.