Hrvatska ide po treću brončanu medalju

Hrvatska ide po treću brončanu medalju

Nakon poraza od Španjolske u polufinalu, Kaubojima je ostala borba za broncu.

HRS/Facebook

Hrvatska na prošlim europskim prvenstvima osvajala je dva puta srebrenu i dva puta brončanu medalju, zlato jedino nedostaje.
Borba za treću brončanu medalju neće biti lagana, na drugoj strani je Norveška koja nas je već pobijedila u grupi, i pokazala snagu.

Izbornik Željko Babić ističe da bi osvajanje medalje bilo još jedno sportsko čudo.

“Čeka nas jako teška utakmica i nadam se da ćemo imati incijativu, ali to će biti teško ostvariti zbog nakupljenog umora i ozljeda. Osvajanje medalje bilo bi ravno još jednom sportskom čudu i bio bih jako sretan i ponosan na sve nas”, izjavio je dan uoči utakmice izbornik Babić.

Hrvatska i Norveška dosada su odigrali 13 međusobnih utakmica, što natjecateljskih što prijateljskih. Norveška je slavila u tek četiri ogleda, Hrvatska u sedam, dok su dvije utakmice završile remijem. U posljednja tri susreta Norveška je slavila u dva…
“Pobijedili su nas u prvom krugu, ali morali smo im zahvaliti što su svladali Francuze što nam je otvorilo priliku da visokom pobjedom protiv Poljske odemo u polufinale. Čeka nas teška utakmica, a slavit će onaj koji će pokazati više želje za pobjedom. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bi osvojili broncu”, istaknuo je Slišković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.