Hrvatska ide po treću brončanu medalju

Hrvatska ide po treću brončanu medalju

Nakon poraza od Španjolske u polufinalu, Kaubojima je ostala borba za broncu.

HRS/Facebook

Hrvatska na prošlim europskim prvenstvima osvajala je dva puta srebrenu i dva puta brončanu medalju, zlato jedino nedostaje.
Borba za treću brončanu medalju neće biti lagana, na drugoj strani je Norveška koja nas je već pobijedila u grupi, i pokazala snagu.

Izbornik Željko Babić ističe da bi osvajanje medalje bilo još jedno sportsko čudo.

“Čeka nas jako teška utakmica i nadam se da ćemo imati incijativu, ali to će biti teško ostvariti zbog nakupljenog umora i ozljeda. Osvajanje medalje bilo bi ravno još jednom sportskom čudu i bio bih jako sretan i ponosan na sve nas”, izjavio je dan uoči utakmice izbornik Babić.

Hrvatska i Norveška dosada su odigrali 13 međusobnih utakmica, što natjecateljskih što prijateljskih. Norveška je slavila u tek četiri ogleda, Hrvatska u sedam, dok su dvije utakmice završile remijem. U posljednja tri susreta Norveška je slavila u dva…
“Pobijedili su nas u prvom krugu, ali morali smo im zahvaliti što su svladali Francuze što nam je otvorilo priliku da visokom pobjedom protiv Poljske odemo u polufinale. Čeka nas teška utakmica, a slavit će onaj koji će pokazati više želje za pobjedom. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bi osvojili broncu”, istaknuo je Slišković.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.