Hrvatska ima boksača na Olimpijskim igrama!

Hrvatska ima boksača na Olimpijskim igrama!

Filip Hrgović izborio je nastup na Olimpijskim igrama, dok će Hrvoje Sep morati iskoristiti neku od sljedećih prigoda...

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep imali su u subotu prvu prigodu da izvade vizu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Njihova momčad Astana Arlansi sučelila se u Bergamu Italian Thunderu, no pobjedu je ovoga puta odnio samo jedan.

Filip Hrgović apsolutno je dominantan boksač u ovogodišnjem izdanju WSB-a, a sedmi je trijumf u isto toliko nastupa Hrga ostvario nokautom protiv Alessia Spahije sredinom druge runde.

Kazahstanska ekipa, za koju nastupaju hrvatski borci, pretrpjela je u Italiji prvi ovosezonski poraz, a u sivilo Astane uklopio se i Hrvoje Sep.

Sep je imao težak posao protiv jedinog boksača koji je na listi Svjetske boksačke serije u teškoj kategoriji ispred njega, Valentina Manfrendonija. Suci su bili nešto naklonjeniji domaćem borcu te je na koncu slavio njihovom jednoglasnom odlukom (49:46, 48:47, 48:47).

Imat će Sep, ipak, još prilika da osigura nastup u Brazilu, prva od najmanje četiri uslijedit će na Svjetskom prvenstvu koje se u listopadu održava u Dohi. “Očito nisam pružio ono što bi bilo dovoljno za pobjedu. Sada nema ni vremena ni razloga za tugu jer se treba spremiti za nova iskušenja. Sigurno je jedno – vratit ću se još bolji”, komentirao je.

Hrgović je bio vrlo kratak, još uvijek uzbuđen od ostvarivanja zacrtanog cilja: “Jako sam sretan, ostvaren je jedan dio moga sna. Sad slijedi onaj drugi, malo teži, ali – o tom kasnije”, rekao je pred kamerama HTV-a.

Nešto je rječitiji bio trener BK Leonarda Leonardo Pijetraj: “Čestitam Filipu na sjajnom uspjehu. Ovom je pobjedom učinio veliki iskorak u karijeri, no naš je uspjeh za sada polovičan. Nikako ne mogu prihvatiti bodovanje Sepova meča, no idemo dalje. Neću biti potpuno sretan sve dok obojica ne izbore Rio”, potužio se Pijetraj.

Hrvatska, spomenimo, nije imala boksača na Olimpijskim igrama od Pekinga 2008, kada su boje Lijepe naše branili Marijo Šivolija i Marko Tomasović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.