Hrvatska izgubila od Slovenije, ali je pokazala dobru igru

Hrvatska izgubila od Slovenije, ali je pokazala dobru igru

Foto: Cro Hockey

U sklopu priprema za SP koje se u Zagrebu igra od 17. do 23. travnja, Hrvatska reprezentacija hokeja na ledu odigrala je jučer prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Slovenije i izgubila rezultatom 3-8.

Slovenija je nastupila u poprilično jakom sastavu. Za Slovensku reprezentaciju igralo je 11 igrača koji su nastupili i na olimpijskom hokejaškom turniru u Sochiju 2014., ali je i nedostajalo jos osmero prvotimaca (što zbog ozljede, a što zbog klupskih obveza). Pomlađena Hrvatska reprezentacija hrabro se borila od samog početka, ali razlika u kvaliteti je bila vidljiva te je Slovenija od samog početka dominirala te je prva trećina završila rezultatom 4-0 za Sloveniju. No, hrvatski hokejaši su u drugu trećinu krenuli agresivnije te je u 22. minuti, na asistenciju Ivana Jankovića, prvi gol za Hrvatsku zabio Igor Jačmenjak. Slovence to nije previše poremetilo te su nastavili igrati u svom ritmu. U 35. minuti Ivan Janković zabija za 2-6. U zadnjoj trećini hrvatski hokejaši zabijaju i treći gol za Hrvatsku. Na dodavanje Igora Jačmenjaka i Ivana Jankovića, strijelac trećeg gola bio je Nathan Perkovich.

Dvostruki asistent i strijelac jednog gola Ivan Janković: «Dobro smo se borili i zadovoljni smo pokazanim. To nam je pokazatelj da na SP-u možemo daleko dogurati. Slovenija je ipak daleko jača momčad. Zabili smo dva power play gola, a to je ono što smo uvježbavali i na pripremama».

Igor Jačmenjak je rekao: «Obzirom da smo dosta pomlađena ekipa, ovo je realno stanje. Ovo je tri stepenice jači hokej od našega; dečki su profesionalci i igraju agresivni, brzi hokej. No, s ovakvom igrom svakako možemo iznenaditi Ukrajince i Engleze.»
Trener Alan Letang izrazio je zadovoljstvo brzinom igre naših reprezentativaca kao i igrom s igračem više. To je ono na čemu smo radili na pripremama. Slovenija je kvalitetnija ekipa, ali ova prijateljska utakmica ispunila je cilj i zadovoljan samo pristupom i borbenošću naših dečkiju.”

U Domu sportova okupilo se oko 2000 gledatelja što je dobra najava za nadolazeće SP Divizije I, GrupaB.

Foto:Cro Hockey

Foto:Cro Hockey/ Na slici: Igor Jačmenjak

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.