HRVATSKA je na pragu osvajanja Davis Cupa!

HRVATSKA je na pragu osvajanja Davis Cupa!

foto: Davis Cup Facebook/ Paul Zimmer/Corinne Dubreuil

Nakon jučerašnjih pobjeda Čilića i Del Potra, prije početka susreta parova, rezultat između Hrvatske i Argentine je bio izjednačen (1:1). Prije početka igre parova špekuliralo se o raznim kombinacija koje bi mogle izaći na teren, a izbornici Krajan i Oršanić su se odlučili za Dodiga i Čilića, odnosno Mayera i Del Potra.

Prvi set je protekao bez većih uzbuđenja pa je pobjednike seta odlučila trinaesta igra. Naši su tenisači odigrali fantastičan ‘tie-break’ u kojem su čak tri puta uzimali servis Argentincima te je prvi set otišao na našu stranu.

Nošeni odličnom igrom s kraja prvog seta, Dodig i Čilić rade rani ‘break’ u drugom setu te stječu ogromnu rezultatsku, ali i psihološku prednost, no uvijek se nešto pita i protivnike. Mayer i Del Potro se nisu predali te i oni dolaze do svog prvog ‘breaka’ pa je rezultat ponovno izjednačen. Kao u prvom setu i u drugom smo gledali ‘tie-break’. Iako su naši tri puta gubili svoj servis, ponovno su odlični bili na primanju servisa te su s četiri ‘mini-breaka’ došli i do drugog seta.

Do rješenja meča dolazi u 6. gemu trećeg seta kada Dodig i Čilić dolaze do drugog ‘breaka’ te tako donose drugu pobjedu za Hrvatsku pa nam tako nedostaje još jedna pobjeda za osvajanje drugog Davis Cupa u povijesti. Prvi će na teren Marin Čilić koji će igrati protiv Juana Martina del Potra, a eventualni peti meč bi igrali Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Ivan Dodig/ Marin Čilić – Leonardo Mayer/ Juan Martin del Potro    7:6 (2), 7:6 (4), 6:3

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.