HRVATSKA JE PONOSNA: Četvorica naših tenisača u polufinalu Wimbledona!

HRVATSKA JE PONOSNA: Četvorica naših tenisača u polufinalu Wimbledona!

Hrvati pišu povijest!

Hrvatski tenisači pišu povijest. Naime Hrvatska u polufinalu najvećeg svjetskog teniskog tunira ima čak četvoricu predstavnika, Marina Čilića pojedinačno, Škugora, Mektića i Pavića u parovima.

Mate Pavić prvi je od Hrvata izborio polufinale, u paru s Austrijancem Marachom s glatkih 3:0 u setovima pobijedio kombinaciju Matkowski-Mirnyi. Hrvatski par u polufinalu Wimbledona Franko Škugor i Nikola Mektić danas su nakon jučerašnje odgode zbog kiše nastavili meč i zasluženo prošli u polufinale. Jedini preostali hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić  srušio je Mullera  za polufinale Wimbledona  s 3:2 u setovima.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u polufinalu će igrati protiv Sama Querreya, koji je u četvrtfinalu zahvaljujući odličnom igrom izbacio prvog tenisača svijeta Škota Andyja Murraya. 

Polufinalni meč parova, ujedno i ‘hrvatski’ dvoboj Škugor i Mektić protiv Pavića koji igra u paru s Austrijancem Marachom igra se sutra od 14 sati. Meč između Čilića i Amerikanca Querreya igra se u petak, s početkom u 14 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.