Hrvatska juniorska judo reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Hrvatska juniorska judo reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo

Europsko juniorsko prvenstvo u judu održat će se od 18.-20.rujna u Austriji...

Ženska juniorska reprezentacija/judo.hr

Hrvatska juniorska reprezentacija stigla je u Oberwart u Austriju gdje ih od sutra čekaju borbe za europske medalje. Naši reprezentativci nastupit će u sastavu: Beata Guszak (-48 kg), Tihea Topolovec (-52 kg), Buga Kovač (-63 kg), Brigita Matić (-78 kg), Katarina Lucija Vuković (+78 kg), Lovro Kovač (-81 kg) i Marko Kumrić (-90 kg).

S razlogom su postavljena visoka očekivanja od naših judoka, posebno ženskog dijela koji je na prethodnim prvenstvima ostvario zavidne rezultate. Tihea Topolovec je brončana i zlatna s Europskog, te srebrna i zlatna sa Svjetskog kadetskog prvenstva, a Brigita Matić prvu juniorsku europsku medalju osvojila je već kao kadetkinja, te se okitila broncom na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Miamiju 2013. Guszak i Vuković osvajačice su brojnih odličja s europskih kupova.

Prošle godine na Europskom prvenstvu za juniore, u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska je kući odnijela srebro Barbare Matić i broncu Zlatka Kumrića, a juniorke su se popele na tron Europe u ekipnim mečevima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.