Hrvatska uoči kongresa EHF-a jedini kandidat za domaćinstvo EP-a 2018. za rukometaše

Hrvatska uoči kongresa EHF-a jedini kandidat za domaćinstvo EP-a 2018. za rukometaše

Kao gradovi domaćini EP-a 2018., uz pripadajuće dvorane, navedeni su: Zagreb, Split , Varaždin i Poreč

Hrvatski rukometaši/Getty Images

Na rasporedu je 12. Kongres Europske rukometne federacije koji će se od 19. do 20. rujna održati u Irskoj, točnije, Dublinu. Irski olimpijski rukometni savez tako će ugostiti više od sto službenika, predstavnika i delegata EHF-a. Glavni dio Kongresa odnosit će se na dodjeljivanje domaćinstva za europska prvenstva 2018. i 2020. godine za rukometaše i rukometašice.

Hrvatska se kandidirala za domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše 2018. godine te je za sada jedini kandidat. U ime Hrvatskog rukometnog saveza u Dublin stoga putuju predsjednik Sandi Šola, glavni tajnik Damir Poljak , direktor marketinga Silvio Njirić , pomoćnica direktora marketinga Sandra Joka. Interaktivnu i zanimljivu prezentaciju kandidature vodit će Frano Ridjan nakon čega će uslijediti glasovanje skupštine EHF-a.

Kao gradovi domaćini Europskog prvenstva 2018., uz pripadajuće dvorane, navedeni su:

– Zagreb, Arena Zagreb
– Split, Spaladium Arena
– Varaždin, gradska dvorana Varaždin
– Poreč, sportski centar Žatika

Nakon organizacije Europskog prvenstva za rukometaše 2000., Svjetskog prvenstva za rukometašice 2003., Svjetskog prvenstva za rukometaše 2009. te nadolazećeg Europskog prvenstva za rukometašice 2014. u suradnji s Mađarskom, dobivanje domaćinstva Europskog prvenstva 2018. bilo bi još jedno u nizu priznanje za hrvatski rukomet. Također, to je jedinstvena prilika za sve ljubitelje rukometa da vide ono najbolje što rukomet može ponuditi, kao i neke od najboljih rukometaša svijeta. Hoće li HRS dobiti organizaciju EP-a 2018. saznat će se već ovaj petak.

Uz odluku o domaćinstvu EP-a za rukometaše 2018. donijet će se odluka o domaćinstvu EP-a za žene 2018. za koje je kandidat Francuska, kao i za Europsko prvenstvo 2020. za rukometaše za koje su se Austrija, Norveška i Švedska zajedno kandidirale, a također će se donijeti odluka i o zajedničkoj kandidaturi Norveške i Danske za Europsko prvenstvo 2020. za rukometašice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.