Hrvatska karate reprezentacija u jeku priprema za 23. Svjetsko prvenstvo

Hrvatska karate reprezentacija u jeku priprema za 23. Svjetsko prvenstvo

"Vjerujem da će svim našim natjecateljima svjetskog prvenstva u Linzu biti poseban izazov, osobito sad kad smo postali dio olimpijske obitelji", naglašava član stručnog stožera reprezentacije Esad Garibović

Foto: Hrvatski karate savez /arhiva

Hrvatska karate reprezentacija ovoga vikenda održat će završni dio priprema za 23. Svjetsko prvenstvo koje će se od 26. do 30. ovog mjeseca održati u austrijskom gradu Linzu. Na SP će nastupiti 23 hrvatskih natjecatelja, još trojica u natjecanju sportaša s invaliditetom, a u Austriji se očekuje nastup više od tisuću karatista iz 118 zemalja.

Došlo je do većih promjena u našoj ženskoj ekipi za Svjetsko prvenstvo. Zbog poslovnih obaveza Azra Saleš i Ivona Tubić ne mogu nastupiti i s izbornikom Dragutinom Galinom odlučili smo se kako će nove članice u ekipnim borbama biti Ivana Bebek i Allesandra Hasani. Nemamo što izgubiti, idemo odraditi prvenstvo bez pritiska i mislim da se i u ovakvom sastavu možemo upustiti u borbu za medalju… Azra je tek nedavno dobila posao i nije mogla odmah dobiti slobodne dane, slično je i s Ivonom Tubić”, istaknula je kapetanica ženske vrste u borbama Ana-Marija Bujas Čelan.

Članica ekipe, Ana Lenard, koja je na ovogodišnjem EP-u Montpellieru bila jedna od najuspješnijih karatistica i s djevojkama  osvojila ekipno srebro, a u pojedinačnom nastupu u kategoriji do 61 kg izborila brončano odličje, ističe: “Znamo da je svatko od nas kandidat za medalju, ali da bi do tog došlo trebamo proći trnovit put i u tako žestokoj konkurenciji svaka borba bit će zapravo finalna. Nastojat ću pružiti najbolji karate što mogu, a nadam se da će me to dovesti daleko.”

Maša Martinović, odnedavno Vidić na prošlom EP-u u Francuskoj u teškoj kategoriji je osvojila  broncu pa se tako i ovoga puta nada vrlo dobrom rezultatu.

Član muške reprezentacije u borbama i sudionik natjecanja u kategoriji do 75 kg, Enes Garibović ističe: “Pripreme su bile kvalitetne i u vrlo dobrom okruženju, stoga se nadamo dobrom učinku u Austriji.” 

Ivan Ermenc, član reprezentacije u katama koja se s EP-a u Francuskoj vratila s brončanom medaljom, ima puno iskustva na velikim natjecanjima, to mu je četvrto svjetsko prvenstvo za redom i tom prilikom je kazao: “Žao mi je što više nije onaj stari sastav, jer smo dugo godina trenirali zajedno svaki dan, ali vjerujem da ću ostalima prenijeti iskustvo koje sam stekao i da ćemo i ovom prigodom biti zadovoljni izvedbom.”

Tu su još  mlada Nika Jukić te predstavnica u katama Vlatka Kiuk koje se slažu s  činjenicom da su sada mentalno i natjecateljski znatno čvršće,  drugim riječima spremne za predstojeće borilačke izazove.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.