HRVATSKA KOD KOSOVA PO TRI BODA

HRVATSKA KOD KOSOVA PO TRI BODA

Čačić: "Trebat će 90 minuta velikog angažmana"

Vatreni su u srijedu doputovali u albanski Skadar, gdje će danas odmjeriti snage s Kosovom u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Tom prigodom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić  na održanoj jučerašnjoj konferenciji za medije rekao je: “Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina. U Finskoj su dobro funkcionirali kao momčad, premda su se sastali tek prije utakmice, a imaju dosta zanimljivih igrača koji su orijentirani prema naprijed. Međutim, naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo sutra prikupiti tri boda”, jasan je bio hrvatski izbornik. Tom je prilikom i dodao:  “Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika.”

Uz ranije ozlijeđene Modrića, Lovrena, Rakitića i Pjacu, posljednji trening uoči susreta morao je preskočiti i Duje Čop: “Neću nikoga iznenaditi postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati. Kosovo će igrati posebno nadahnuto, dat će svoj maksimum i trebat će nam 90 minuta velikog angažmana da bismo uspjeli prezentirati kvalitetu. Imamo veliko poštovanje prema domaćinu i nama je ova utakmica izrazito važna. Mislim da mi imamo i više iskustva na svojoj strani”, zaključio je izbornik Čačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.