Hrvatska košarkaška reprezentacija sudjeluje na ljetnoj NBA ligi

Hrvatska košarkaška reprezentacija sudjeluje na ljetnoj NBA ligi

15. po redu NBA Ljetna liga održat će se od 5. do 15. srpnja na kampusu Sveučilišta u Nevadi, u Las Vegasu.

Hrvatska košarkaška reprezentacija / Foto: HKS

NBA je u srijedu, 20. ožujka, najavila sudjelovanje reprezentacije Hrvatske u MGM Resorts NBA Ljetnoj ligi. Tako će se Hrvatska priključiti NBA ekipama, ali i kineskoj reprezentaciji, pa će po prvi puta Ljetna liga ugostiti dvije nacionalne reprezentacije. Dok je reprezentaciji Hrvatske ovo prvi nastup u Ljetnoj ligi, kineska se reprezentacija vraća nakon 2007. godine.

15. po redu NBA Ljetna liga održat će se od 5. do 15. srpnja na kampusu Sveučilišta u Nevadi, u Las Vegasu.

Liga će trajati jedanaest dana, igrat će se 83 utakmice, a započinje s preliminarnim utakmicama u kojima će svaka od 32 ekipe odigrati po četiri utakmice. Najboljih 8 ekipa dalje sudjeluje u eliminacijskom turniru koji kulminira finalnom utakmicom 15. srpnja. Momčadi koje se ne kvalificiraju za završni turnir odigrat će po još jednu utakmicu, odnosno svaka će momčad odigrati najmanje pet, a najviše sedam utakmica.

Liga je 2018. godine oborila rekorde posjećenosti (139 972 gledatelja), a najviša posjećenost jedne utakmice izjednačila se s rekordom iz 2017. godine (17 500 gledatelja). Prošlogodišnje je izdanje također oborilo rekorde gledanosti  – na ESPN-u i NBA TV gledalo se ukupno 30,4 milijuna sati, a na društvenim mrežama su video zapisi pogledani 565 milijuna puta, što je bilo povećanje od 35% u odnosu na prethodnu godinu.

Prošle su godine slavili Portland Trail Blazersi protiv LA Lakersa, a svakako je zanimljivost da je 9 od top 10 igrača izabranih na NBA Draftu 2018, uključujući Deandra Aytona iz Phoenix Sunsa koji je bio prvi izbor NBA Drafta, sudjelovalo u Ljetnoj ligi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.