Hrvatska lacrosse liga: Zagrebački klubovi dominantni u povijesnom prvom kolu

Hrvatska lacrosse liga: Zagrebački klubovi dominantni u povijesnom prvom kolu

Foto: Hrvatski Lacrosse/Facebook

U subotu je u Trogiru održano povijesno prvo kolo Prve hrvatske lacrosse lige, a u četiri odigrane utakmice dominaciju su potvrdili zagrebački klubovi Bulldogsi i Patriotsi.

Zagreb Bulldogsi su u prvoj utakmici dana, koja je ujedno bila i prva utakmica HLL lige, odmjerili snage sa ekipom Split Legionsa. Zagrebački klub je uvjerljivo slavio rezultatom 6:0. Iskusnija ekipa iz Zagreba je slavila hat-trickom Domagoja Hećimovića i Brune Srezovića Bijelića, koji su bili jedini strijelci za Bulldogse.

Nakon njih na teren su istrčale ekipe Varaždin Royals i Zagreb Patriots, a u nešto izjednačenijoj utakmici od one prve, slavili su Patriotsi sa 7:2. U ovom dvoboju se posebno istaknuo Filip Batur, golman Royalsa, čijih 14 obrana nije bilo dovoljno da zasutavi Patriotse. Pobjedničku ekipu je predvodio Luka Markov sa 5 golova.

Treća utakmica je donijela ponovno slavlje zagrebačkog kluba, a Patriotsi su bili još uvjerljiviji od gradskih rivala Bulldogsa, te su slavili protiv Split Legionsa sa 8:1. Vranešić i Marunić su bili najraspoloženiji u redovima pobjednika, a prvi povijesni pogodak za Legion jr zabio Christopher Caap.

Finalna utakmica dana bila je rezervirana za Bulldogse i Royalse, a u srazu zagrebačkog i varaždinskog kluba, Bulldogsi su slavili sa 6:3, te tako potvrdili dominaciju zagrebačkih klubova u prvom kolu Hrvatske lacrosse lige. Bulldogse su u ovom dvoboju predvodili Hećimović i Habeković (MVP kola), dok su golove za varaždinsku ekipu zabili Vulić i Koščak.

Dodajmo još kako je drugo kolo HLL-a na rasporedu za dva tjedna u Varaždinu, gdje će Royalsi pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena kako bi se približili zagrebačkim ekipama.

HLL, 1. kolo (Trogir):

Split Legion – Zagreb Bulldogs 0:6

Varaždin Royals – Zagreb Patriots 2:7

Split Legion – Zagreb Patriots 1:8

Zagreb Bulldogs – Varaždin Royals 6:3

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.