Hrvatska lako protiv Turske

Hrvatska lako protiv Turske

Hrvatska je s čak 14 pogodaka razlike svladala Tursku...

Slavlje hrvatskih rukometaša/Getty Images

U posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj Hrvatska je u Umagu s uvjerljivih 40:26 protiv Turske potvrdila prvo mjesto u skupini. Već u petak je ždrijeb skupina Europskog prvenstva. Pred odlično ispunjenim tribinama Hrvatska je prikazala sjajnu igru. Željko Babić je utakmicu počeo s Filipom Ivićem, Manuelom Štrlekom, Ivanom Sliškovićem, Igorom Karačićem, Ilijom Brozovićem, Lukom Stepančićem i Zlatkom Horvatom.

Turska je početkom utakmice vodila 2:1, no naši igrači su brzo preokrenuli i poveli 5:2. Efikasni su bili Brozović, Štrlek, Kopljar i Karačić. U desetoj minuti Turska je stigla na dva pogotka zaostatka, no serija Štrleka, Horvata i Sliškovića donijela je našoj reprezentaciji vodstvo 14:5. Potom su Erceylan i Yildirim malo smanjili, ali Hrvatska preko Štrleka rutinski održavala prednost. Krajem prvog dijela je u igru ušao i Marko Mamić. Babićeva momčad je na odmor otišla s vodstvom 21:13.

U drugom dijelu je Turska krenula agresivno, no naša reprezentacija je odgovorila sigurnom obranom i nastavkom efikasnosti u napadu. Ubrzo je tako na semaforu pisalo 28:18. Tada je debitirao i Lovro Mihić, a odmah je postigao tri pogotka i rezultat je u 45. minuti bio 33:21. Do posljednje sekunde Hrvatska je nastavila s maksimalnim tempom igre i to se odrazilo na konačnom rezultatu 40:26.

Našu reprezentaciju su predvodili Stepančić i Mihić s po šest pogodaka, a pet puta su strijelci bili Horvat, Štrlek i Brozović. Ivić je imao 11 obrana, dok je Alilović obranio četiri udarca. Najefikasniji u redovima Turske su bili Caliskan i Döne s pet pogodaka, a vratari su ukupno imali 11 obrana.

Hrvatska – Turska 40:26 (21:13)

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., skupina 1, 6. kolo
Umag, ŠD Marija i Lina
Gledatelja: 1357
Suci: Argyridis/Mouttas (oba Cipar)

Hrvatska: Ivić (11 obrana), Alilović (4 obrane); Marić 3, Duvnjak, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori, Gojun 1, Horvat 5, Karačić 4, Štrlek 5, Čupić 1, Mihić 6, Mamić, Slišković 3, Brozović 5
Izbornik: Željko Babić

Turska: Göktepe (6 obrana), Dogan (5 obrana); Güney, Caliskan 5, Yilmaz, Erceylan 1, Yildirim 3, Tas 1, Catkin 1, Dege 2, Diri 2, Eröz 2, Döne 5, Serdaroglu, Tayfur 2, Söz 2
Izbornik: Adnan Öztürk

Sedmerci: Hrvatska: 3/3; Turska: –
Isključenja: Hrvatska: 4 min.; Turska: 6 min

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.