Hrvatska matica iseljenika pridružila se projektu Hrvatska reprezentacija

Hrvatska matica iseljenika pridružila se projektu Hrvatska reprezentacija

I van granica Hrvatske prepoznat je projekt tako da je i Hrvatska matica iseljenika (http://www.matis.hr/index.php/hr/) postala partner i podržala viziju našeg projekta

Hrvatska matica iseljenika

Hrvatska matica iseljenika pridružila se projektu Hrvatska reprezentacija i portalu www.hrvatskareprezentacija.hr! I van granica Hrvatske prepoznat je projekt tako da je i Hrvatska matica iseljenika postala partner i podržala viziju našeg projekta.

Opće je poznata činjenica da veliki broj Hrvata živi van granica Lijepe naše i stoga nam je drago da je Matica iseljenika odlučila dati podršku

Hrvatska matica iseljenika hrvatska je ustanova utemeljena 1951. godine. Djeluje sukladno Zakonom o Hrvatskoj matici iseljenika, prihvaćenom na saborskoj sjednici (nakon demokratskih promjena) 28. prosinca 1990. godine.

Ova ustanova definirana je kao “središnja nacionalna ustanova za obavljanje društvene i privredne djelatnosti od značenja za položaj hrvatskih iseljeničkih zajednica i za hrvatske etničke manjine u drugim državama, za iseljenike s teritorija Republike Hrvatske i Hrvate koji žive i rade u inozemstvu a potječu iz drugih država, kao i za članove njihovih obitelji koji borave u stranim zemljama.

Više o Hrvatskoj matici iseljenika možete saznati na (http://www.matis.hr/index.php/hr/)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.