Hrvatska mlada reprezentacija u kvalifikacijama za EP ponovno na europske prvake

Hrvatska mlada reprezentacija u kvalifikacijama za EP ponovno na europske prvake

Izvučene su skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u kojima će Hrvatska odmjeriti snage sa Španjolskom, Švedskom, Gruzijom, Estonijom i San Marinom...

Nenad Gračan/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Izvučene su skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvno nogometaša do 21 godinu. Hrvatska će se u borbi za nastup na kontinentalnoj smotri sučeliti selekcijama Španjolske (europski prvaci), Švedske, Gruzije, Estonije i San Marina.

“Možemo biti zadovoljni. Nismo priželjkivali Španjolce, kao nositelje, ali bez obzira na to smatram kako se smijemo nadati povoljnim rezultatima. Vjerujem kako je ova reprezentacija sposobna izboriti Europsko prvenstvo”, prenosi HNS riječi hrvatskog izbornika Nenada Gračana.

“Švedska je potetna momčad, disciplinirana, radna. Vjerujem u naš izbor igrača – imamo sjajnu generaciju i ravnopravno ćemo se nositi sa svima. Španjolci su kvalitativno u laganoj prednosti, ali igramo dvije utakmice i sigurno se nećemo unaprijed predati. Ovo je zanimljiva skupina u kojoj se svašta može napraviti”, zaključio je Gračan.

Svoj je stav o izvučenoj skupini dao i tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza Romeo Jozak. “Svi su željeli izbjeći Španjolsku, tako i mi. No, isto su tako iz treće jakosne skupine svi htjeli izbjeći i Hrvatsku. Dobili smo ‘čupavu’ skupinu, ali imamo dobru generaciju igrača i naš je zadatak osigurati da svi budu na raspolaganju u zadanim terminima.”

“Ako smo kompletni, možemo se potući sa Španjolskom, a možda im i zapapriti. U svim ostalim utakmicama idemo dati sve od sebe”, istaknuo je Jozak. “Svjesni smo kakve igrače imamo u rosteru, pogotovo kad su svi zdravi. Bit ćemo u stalnom kontaktu sa stožerom A selekcije, za koju se nadam da će svoje pitanje plasmana u Francusku riješiti što prije. Na taj bismo način dobili više dobrih igrača, osobito u utakmicama protiv Španjolske koje su na rasporedu tek u studenom i ožujku.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.