Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Sloveniji započela pripreme za Europsko prvenstvo

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Sloveniji započela pripreme za Europsko prvenstvo

Hrvatska muška reprezentacija pripremat će se u Mariboru za nadolazeće kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo, koje ih očekuju sredinom kolovoza.

Foto: Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u utorak je započela pripreme za nadolazeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Reprezentativci su imali tri tjedna odmora, a prvoga dana priprema okupilo se 14 igrača: Tsimafei Zhukouski, Petar Višić, Ivan Raič, Leo Andrić, Hrvoje Pervan, Kristijan Smiljanić, Ivan Mihalj, Sandro Dukić, Filip Šestan, Fran Peterlin, Danijel Galić, Marko Sedlaček, Ante Giljanović i Stipe Perić.

„Igrači su imali tri tjedna pauze, ali za vrijeme odmora dobili su program što će ciljano trenirati, da bi održali kondicijsku pripremu. U dva mjeseca kada smo igrali Srebrnu ligu i MI stvorili smo jednu vrlo dobru podlogu, momčad i tim. Sada s tim timom želimo završiti ovu cijelu priču, ovaj cijeli ciklus. Puni smo optimizma i stvarno imamo jako dobre temelje.“  rekao je izbornik Rančić.

Hrvatski odbojkaši će u Sloveniji boraviti do 7. kolovoza kada putuju u Španjolsku gdje će odigrati prijateljske susrete.

„U Mariboru ćemo odraditi praktički tri tjedna priprema. Ono što je vrlo važno, da ćemo odraditi jedan pravi udarni mikro ciklus i od 03. kolovoza krećemo s prijateljskim utakmicama. Savez nam je omogućio odlične uvjete, imamo dvije prijateljske utakmice s Egiptom, a onda putujemo u Španjolsku, gdje ćemo boraviti od 07. kolovoza i odigrati tri prijateljske utakmice s reprezentacijom Španjolske. I ovim putem zahvaljujem Hrvatskom odbojkaškom savezu, imat ćemo pet prijateljskih utakmica u tri tjedna priprema što će nam biti jako dobra podloga, da se pripremimo odnosno još jednom uigramo za kvalifikacijske ispite.“

Hrvatska će igrati u skupini D, u kojoj se još nalaze i Austrija, Portugal i Albanija.

Izvor: Hrvatski odbojkaški savez

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.