Hrvatska na IBSA Svjetskim igrama slijepih i slabovidnih

Hrvatska na IBSA Svjetskim igrama slijepih i slabovidnih

Hrvatski atletičari u lovu na paraolimpijske norme za Rio de Janeiro!

Branimir Budetić

Hrvatska atletska reprezentacija danas je otputovala iz Međunarodne zračne luke Zagreb za Seoul, gdje se od 08. do 18. svibnja održavaju 5. IBSA Svjetske igre za slijepe i slabovidne sportaše.

Naše atletske boje brane paraolimpijci Branimir Budetić i Marija Vidaček te u kugli i disku Kristina Ivanković i Miljenko Vučić.

“Nedavno sam po prvi put na jednom službenom natjecanju bacio koplje na 60.64 metara. Vjerujem da ću ove godine ostvariti normu i uspješno nastupiti na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Sve sam podredio tom cilju i zajedno sa svojim trenerom Antom Pavkovićem naporno radim, jer kako sam promijenio kategoriju u kojoj se natječem valja se doista potruditi da u naumu uspijem. Od Seoula očekujem da ću potvrditi trenutnu formu i vratiti se doma s nekom od medalja”, izjavio je neposredno prije odlazka za Seoul Branimir Budetić.

U Seoulu će se nadmetati sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom “See with Passion, Run with Hope” .

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.