Hrvatska na Olimpijskim igrama 2016 – osvrt uspjeha hrvatskih olimpijaca

Hrvatska na Olimpijskim igrama 2016 – osvrt uspjeha hrvatskih olimpijaca

Hrvatski olimpijci Rio 2016 .

Kako ostati ravnodušan prema predivnoj slici koju su hrvatski reprezentativci ostavili na OI u Rio de Janeiru?

Sve izražajne riječi zahvalnosti sada su suvišne. Na spomen natjecanja i ostvarenih pobjeda, osmijeh nam se razlije po licu, osmijeh moćan i trijumfalan. Trijumfalan bas poput naših reprezentativaca!

Od 5. do 21. kolovoza na OI u Rio de Janeiru nastupilo je sveukupno 11.547 sportaša iz 205 zemalja. Hrvatska olimpijska delegacija brojila je 88 sportaša koji su se natjecali u 18 sportova: atletika, biciklizam, boks, gimnastika, dizanje utega, hrvanje, jedrenje, judo, košarka, plivanje, rukomet, skokovi u vodu, stolni tenis, streljaštvo, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje.

Prva medalja i to ZLATNOG sjaja, osvojena je 8. kolovoza u disciplini streljaštvo. Zlatni JOSIP GLASNOVIĆ nije bio ni svjestan da je svojom pobjedom samo “započeo“ niz od deset osvojenih medalja. Drugu zlatnu medalju osvojili su braća MARTIN i VALENT SINKOVIĆ. Sjajna SANDRA PERKOVIĆ još je jedanput dokazala kako joj nijedna medalja doli zlatne ne pristaje. Četvrtu zlatnu medalju u disciplini jedrenja Hrvatskoj su donijeli ŠIME FANTELA i IGOR MARENIĆ. I najveće iznenađenje Hrvatskoj, ali i cijelim OI bila je SARA KOLAK. Nadamo se da joj je ova prva osvojena ZLATNA medalja samo uvertira u niz sjajnih pobjeda.

Na OI osvojene su i tri srebrne medalje: DAMIR MARTIN u disciplini veslanja, TONČI STIPANOVIĆ u jedrenju i HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA. BRONČANU medalju osvojili su FILIP HRGOVIĆ u boksu i BLANKA VLAŠIĆ u atletici.

Sve osvojene medalja zlatnog su sjaja. Želja, san, pobjeda – hrvatski su reprezentativci na ovogodišnjim Olimpijskim igrama ostvarili sve navedeno. Mitski san o sreći konačno je osvojen, dokazan i najbitnije, on je NAŠ! Onaj ‘koloplet’ straha i predrasuda na početku pri odlasku na Igre sada je okončan i pozlaćen. Hrvatski su reprezentativci osvojili nemoguće. Oni su svemoćni i svemogući.

Kako se kaže o inicijativi i uspjehu- treba pokucati i potražiti pa će se i ostvariti, a Hrvati su to upravo i napravili jer jedino ih jednom riječju možemo okarakterizirati- POBJEDNICI.

Jedan osjećaj, jedno uvjerenje, jedna zajednička pobjeda! Hrvatska može biti ponosna!

OI RIO DE JANEIRO 2016

ZLATO
Josip Glasnović – trap
Sara Kolak – koplje
Šime Fantela i Igor Marenić – klasa 470
Sandra Perković – disk
Martin i Valent Sinković – dvojac na pariće

SREBRO
vaterpolo reprezentacija
Tonči Stipanović – klasa laser
Damir Martin – samac

BRONCA
Filip Hrgović – boks
Blanka Vlašić – skok u vis

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.