Hrvatska – Njemačka (14 sati), Igor Karačić: Moramo izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatska – Njemačka (14 sati), Igor Karačić: Moramo izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre

Igor Karačić/Getty Images

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u petak od 14 sati igra protiv Njemačke u razigravanju za pozicije od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Mnogi su ove dvije reprezentacije vidjeli u polufinalu, a sada ima predstoji borba za kvalifikacije za Olimpijske igre.

– To je vrlo važna utakmica, nema kalkulacija. Moramo izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. Postoje neke špekulacije da će i deveot mjesto voditi u kvalifikacije, ali to nas ne zanima, Idemo turnir završiti pobjedama i da ćemo sve od sebe i pokušati se vratiti nakon poraza od Poljske, rekao je Igor Karačić.

Svoje viđenje ogleda s Njemačkom ponudio je i Igor Vori.

– Sigurno je da su Nijemci u lakšoj poziciji, oni su došli s pozivnicom i praktički su skoro došli u borbu za medalju. To je mlada momčad koja je skroz promijenila svoju generaciju, ima novog trenera, puno je napredovala i najvažnije je da su sigurni da u ovome vide priliku za dizanje svog reprezentativnog rukometa koji posljednjih nekoliko godina nije bio na razini, kaže Vori.

– U petak to žele dokazati i protiv nas, no nadam se da im mi to nećemo dozvoliti. Najvažnije je da se što bolje spremimo za njih, gledali smo ih dvije utakmice u skupini, to je mlada momčad koja igra 5-1 obranu s prelaskom u 6-0. Puno trči i igra tipičan njemački rukomet. Tu im je i Lichtlein koji stvarno brani odlično i najvažnije je da se mi probamo dignuti i da odigramo najbolju moguću utakmicu na turniru svih 60 minuta, zaključio je Igor Vori.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.