Hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacije za EP otvara protiv Malte na Maksimiru

Hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacije za EP otvara protiv Malte na Maksimiru

Uz unaprijed utvrđene satnice utakmica od strane UEFA-e, potrebno četiri mjeseca prije utakmice odabrati stadion na kojem će se utakmica igrati

Getty Images

Hrvatska reprezentacija krenut će u Europske kvalifikacije domaćom utakmicom protiv Malte, a susret će biti odigran na Maksimiru. UEFA-in novi koncept europskih kvalifikacija donosi puno promjena, novih procedura i većih zahtjeva za nacionalne saveze. Tako je, uz unaprijed utvrđene satnice utakmica od strane UEFA-e, potrebno četiri mjeseca prije utakmice odabrati stadion na kojem će se utakmica igrati, a koji mora zadovoljavati sve Uefine zahtjeve za taj susret.

Hrvatski nogometni savez odabrao je za susret s Maltom (9. rujna 2014.) stadion Maksimir u Zagrebu, a tim povodom ovoga tjedna se u Zagrebu nalazi UEFA-ina inspekcija na čelu s UEFA-inom menadžericom mjesta odigravanja utakmice (venue manager) Soniom Diaz koja je dodijeljena Hrvatskoj za cijeli ciklus.

Diaz će se s predstavnicima HNS-a i HRT-a kao nositeljima TV prava pregledati stadion, uključujući pozicije kamera, sustav ulaska na stadion i ostalu infrastrukturu.

Cijene ulaznica za kvalifikacijski ogled s Maltom ostat će iste kakve su bile na Maksimiru i u proteklom kvalifikacijskom ciklusu:

Jug – 60 kuna
Sjever gore – 50 kuna
Sjever dolje – 70 kuna
Istok – 120 kuna
Zapad gore – 120 kuna
Zapad dolje – 250 kuna
VIP Zapad – 500 kuna

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je kako će u slobodnom rujanskom terminu uoči susreta s Maltom hrvatska reprezentacija odigrati i prijateljsku utakmicu, u Hrvatskoj, ali ne u Zagrebu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.