Hrvatska nogometna reprezentacija za SP pripremat će se u Bad Tatzmannsdorfu

Hrvatska nogometna reprezentacija za SP pripremat će se u Bad Tatzmannsdorfu

- Za nas nije bilo dvojbe da je Bad Tatzmannsdorf najbolje rješenje, rekao je izbornik Niko Kovač

Getty Images

Hrvatska nogometna reprezentacija odradit će dio priprema za Svjetsko prvenstvo 2014. u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu – dogovor je to rukovodstva HNS-a i predstavnika hotelskog kompleksa Avita. Hrvatski nogometaši tako će se po treći put u šest godina pripremati u Bad Tatzmannsdorfuuoči velikog natjecanja.

Delegacija HNS-a na čelu s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i izbornikom Nikom Kovačem posjetila je početkom ovoga tjedna nekoliko potencijalnih odredišta za dio priprema uoči SP-a, a još jednom se Bad Tatzmannsdorf pokazao optimalnom lokacijom.

– Iako smo i na drugim lokacijama vidjeli odlične uvjete, za nas nije bilo dvojbe da je Bad Tatzmannsdorf najbolje rješenje. I kao igrač imam sjajno iskustvo s priprema za Euro 2008., domaćini su nevjerojatno gostoljubivi, a uvjeti za rad su perfektni. Bad Tatzmannsdorf je prema svemu upravo ono što trebamo u toj fazi priprema i zato sam sretan što ćemo imati idealne uvjete za pripreme, izjavio je izbornik Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatska će u Bad Tatzmannsdorfu boraviti od 21. svibnja do prijateljske utakmice krajem mjeseca, nakon čega će 3. lipnja otputovati u Brazil, u kamp Tivoli gdje će boraviti za vrijeme SP-a.

– Zahvaljujemo se svim potencijalnim domaćinima koji su nas dočekali i nudili odlične uvjete za rad, sigurno ćemo ih imati u vidu u budućnosti. No, imamo odlična iskustva iz Bad Tatzmannsdorfa i procijenili smo kako su za nijansu bolji odabir. Ponovo smo se uvjerili u nevjerojatnu gostoljubivost domaćina, a ionako sjajni uvjeti postali su još bolji nakon ulaganja u novo krilo hotela koje će biti rezervirano samo za nas. Oduševili su nas i gostoprimstvom i infrastrukturom, dobili smo i izvanredne financijske uvjete, pa je ovo zapravo bio vrlo lagan izbor. Sretni smo što ponovno idemo u Bad Tatzmannsdorf, a od tamo smo već dva puta u odličnoj formi odlazili na europska prvenstva, svoje dojmove podijelio je izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.