Hrvatska osigurala završnicu, Tucak: “I u Crnoj Gori dat ćemo sve od sebe”

Hrvatska osigurala završnicu, Tucak: “I u Crnoj Gori dat ćemo sve od sebe”

Hrvatska je osigurala nastup na završnici Svjetske lige, no unatoč tome u današnjem srazu s Crnom Gorom ići će na pobjedu i zadržavanje maksimalnog učinka u skupini C.

Izabranike Ivice Tucaka nakon pobjede nad Francuskom i osiguravanja nastupa na završnici Svjetske lige u Bergamu očekuje uvijek zahtjevan ogled protiv Crne Gore. Dvije ‘rivalske’ reprezentacije snage će odmjeriti u petak u Budvi, dok će posljednji susret ove faze natjecanja barakude odraditi 14. travnja u Splitu (Italija).

Tucak na raspolaganju ima sljedeće igrače: Marko Bijač, Josip Pavić, Nikša Dobud, Luka Lončar, Marino Čagalj, Damir Burić, Maro Joković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Ante Vukičević, Marko Macan, Antonio Petković i Luka Bukić, dok nedostaju tri bitne karike: Bošković, Bušlje i Obradović.

“Nedostaje nam nekoliko ozlijeđenih, no unatoč tome vjerujemo kako ćemo doći do pozitivnog rezultata. Crna Gora će nastupiti u najjačem sastavu i sigurno će biti teško, osobito jer se igra na njihovu terenu. U svakom slučaju, dat ćemo maksimum”, kazao je vratar Marko Bijač, ne propustivši još se jednom zahvaliti varaždinskim navijačima na podršci koju su im pružili protiv Francuske.

Hrvatska je trenutačno, s maksimalnim brojem bodova, vodeća reprezentacija skupine C, a izravni će plasman na Olimpijske igre u Rio sljedeće godine osigurati pobjednik završnog turnira Lige.

“Cilj smo ostvarili – finale Svjetske lige je u ‘džepu’, no i u Crnoj Gori pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat i – pobijediti. Ništa nećemo prepuštati slučaju, igrat ćemo najbolje što možemo i znamo, osobito kad se u obzir uzmu izostanci nekoliko bitnih igrača”, komentirao je pak izbornik Tucak.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.