Hrvatska ostala bez mlade zvijezde: NBA liga mu je draža od Eurobasketa

Hrvatska ostala bez mlade zvijezde: NBA liga mu je draža od Eurobasketa

Nakon Marija Hezonje, čiji reprezentativni status još do kraja nije definiran, još jedan mladi hrvatski košarkaš je zatražio slobodno ljeto kako bi se što bolje pripremio za nadolazeću NBA sezonu. Riječ je o Anti Žižiću, a njegovom zahtjevu su bili prisiljeni udovoljiti izbornik Aleksandar Petrović i Stojko Vranković, predsjednik HKS-a.

Odluka Žižića o otkazivanju Eurobasketa ne predstavlja preveliko iznenađenje budući da 20-godišnji Žižić ima velike planove u NBA-u i to u redovima Boston Celticsa, koji ga je još prošle sezone uzeo kao 23. pick drafta. Navedeno dolazi nakon odlične sezone koju je Žižić imao prvo u redovima Cibone, a potom u dresu turske Darušafake, te ljeto želi iskoristiti kako bi u ljetnoj NBA ligi skrenuo pozornost na sebe i dobio iskustvo igranja NBA košarke iz prve ruke.

Žižić je naglasio kako će u budućnosti biti spreman za reprezentativne akcije, no to ne mijenja činjenicu kako je nakon Hezonje otpao još jedan iznimno talentirani košarkaš, te kako će Hrvatska na Eurobasketu ipak biti oslabljena za neigranje navedenog dvojca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.