Hrvatska osvojila Međunarodni turnir u Bugojnu

Hrvatska osvojila Međunarodni turnir u Bugojnu

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je međunarodni turnir u Bugojnu. U finalu je bila bolja od reprezentacije Poljske

Bug.ba

U Bugojnu je jučer završen  međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost“, na kojem su pravo nastupa imali igrači 1998. god. i mlađi.

Na kraju su u sjajnom finalu kadeti Hrvatske reprezentacije sa 31:28 (13:13) nadigrali vršnjake iz Poljske te su nam pokazali da imamo blistavu budućnost. U susretu za treće mjesto Slovenija je nadigrala Srbiju sa 35:31 (17:16), dok je peto mjesto pripalo Makedoniji koja je pobijedila  Katar 29:28 (11:13).

Za najboljeg strijelaca turnira proglašen je Halil Jaganjac iz reprezentacije Hrvatske, dok je najbolji golman turnira Todor Jandrić iz Srbije. Najbolji igrač turnira je Mauer Patryk iz Poljske.

“Sve reprezentacije su dale jako visoke ocjene za ovaj turnir, čak je bilo i iznenađenje za Austrijance koji su prvi put na turniru i očekivali su slabiju organizaciju, ali naišli su na vrhunsku organizaciju,  odličan turnir i gostoprimstvo bugojanskih građana”, rekao je  Asim Šahman.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.