Osmina finala: Hrvatska pala protiv Francuske u infarktnoj završnici i oprostila se od SP-a

Osmina finala: Hrvatska pala protiv Francuske u infarktnoj završnici i oprostila se od SP-a

Osmina finala: Francuska - Hrvatska 69:64 (7:15, 16:7, 23:12, 23:30)

SVJETSKO PRVENSTVO – OSMINA FINALA

FRANCUSKA – HRVATSKA 69:64 (7:15, 16:7, 23:12, 23:30)

FRANCUSKA: Hurtel 10, Batum 14, Diot 2, Lauvergne 8, Kahudi, Jackson, Fournier 13, Pietrus 6, Gobert 2, Diaw 3, Tillie, Gelabale 11.

HRVATSKA: Tomić 17, Andrić, Lafayette 2, Bogdanović 27, Šarić 4, Rudež 3, Ukić, Simon 6, Markota 3, Hezonja, Žorić 2, Babić.

Hrvatska nije uspjela protiv Francuske. Nakon što smo gubili 16 razlike, u samoj završnici vratili smo se u susret, ali smo na koncu u napetoj završnici poraženi 69:64.

Prvo poluvrijeme je bila uspavanka. Hrvatska je svjesno usporila i svela susret u igru pet na pet. Bolje smo otvorili i nakon prve dionice imali smo osam poena prednosti. Kada su krenule rotacije, naša igra počela je padati, a Francuska klupa ubacila je 13 poena (od 23 ukupno) nasuprot naših tri. Na veliki predah otišlo se s rukometnim rezultatom 23:22 za “Pijetlove”.

U trećoj dionici igra nam se potpuno raspala. Gubili smo lopte, a protivnik je nizao lagane poene i ubrzo je pobjegao na velikih 16 razlike. Repeša je potrošio i drugu minutu predaha i odlučilo se spuštati lopte na Antu Tomića. Na njegovim krilima zaigrali smo bolje. Dubrovčanin je vrtio Francuze, a prednost se topila. Potom se priključio Bojan Bogdanović i Hrvatska je bila ponovno u utakmici. U tri navrata primili smo tricu preko ruke na isteku u napada i pravo je taj segment spriječio potpuni preokret.

Dvije minute prije kraja bili smo na minus devet. Na scenu ponovno stupa Bogdanović koji s dvije trice, uz Simonova dva bacanja, spušta na samo dva razlike. Francuska je promašila, a mi smo imali napad za vodstvo. Bogdanović je šutnuo preko ruke i nažalost promašio, a protivnik je s linije slobodnih bacanja povisio na konačnih 69:64.

U četvrtfinalu Francuze najvjerojatnije čekaju domaćini Španjolci koji nešto kasnije igraju protiv Senegala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.