Hrvatska pala za pet mjesta na FIFA-inoj ljestvici

Hrvatska pala za pet mjesta na FIFA-inoj ljestvici

Hrvatska je nakon dvoboja s Argentinom i Italijom u studenom pala je za pet pozicija na najnovijoj ljestvici FIFA-e i trenutno je 19. reprezentacija svijeta

Hrvatska nogometna reprezentacija, nakon dvoboja s Argentinom i Italijom u studenome, pala je za pet pozicija na najnovijoj ljestvici FIFA-e i trenutno je 19.  reprezentacija svijeta.

Izabranici Nike Kovača odigrali su u studenome prijateljsku utakmicu u Londonu protiv Argentine te u porazu 2:1 pružili izvrstan otpor aktualnom svjetskom doprvaku, a potom su sjajnom igrom izborili bod na San Siru protiv Italije (1:1).

Hrvatska se u FIFA-inom poretku nalazi pet pozicija niže nego u listopadu, na 19. mjestu, s 946 bodova, iza Alžira i ispred Meksika.

Među prvih deset nije bilo velikih promjena: Portugal se izjednačio s Francuskom na sedmom mjestu, a Španjolska je sada deveta, ispred desetoplasiranog Urugvaja. Vodeća je Njemačka, ispred Argentine, Kolumbije, Belgije i Nizozemske.

Veći su napredak zabilježile Engleska, Rumunjska i Češka, a sljedeći hrvatski protivnik u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine, reprezentacija Norveške, zauzima 67. mjesto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.