Hrvatska paraolimpijska reprezentacija doputovala u Soči

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija doputovala u Soči

MOO odobrio je nastupe Dine Sokolovića u superveleslalomu i superkombinaciji 09. i 11. ožujka, a 13. i 15 . ožujka Sokolović će zajedno s Damirom Mizdrakom nastupiti u slalomu i veleslalomu

Damir Mizdrak i Dino Sokolović

U jedan sat u noći po srednjeuropskom vremenu hrvatski skijaši Dino Sokolović i Damir Mizdrak s članovima stručnog stožera doputovali su u Soči. Međunarodni paraolimpijski odbor odobrio je nastupe Dine Sokolovića u superveleslalomu i superkombinaciji 09. i 11. ožujka, a 13. i 15 . ožujka Sokolović će zajedno s Damirom Mizdrakom nastupiti u slalomu i veleslalomu. Hrvatski stijeg svečano će se podići u Paraolimpijskom selu u četvrtak, 6. ožujka u 10 sati, a otvaranje Igara na kojima će u pet sportova nastupiti 585 sportaša iz 44 zemlje održati će se po hrvatskom vremenu u 17 sati 7. ožujka. Na Igrama koje završavaju 16. ožujka podjelit će se 72 kompleta medalja.

Vezano za aktualna događanja u susjednoj Ukrajini oglasio se i glavni tajnik Međunarodnog odbora Xavier Gonzalez istaknuvši da Međunarodni paraolimpijski odbor prati događanja u Ukrajini, ali  da njihov fokus ostaje i  dalje na suradnji s Organizacijskim odborom u Sočiju s ciljem ostvarivanja visoke kvalitete Igara.

– Kao i uvijek sigurnost i blagostanje sportaša i službenih osoba je prioritet broj jedan. Međunarodni paraolimpijski odbor ističe, Kao i u drugim sličnim situacijama diljem svijeta, nadu da će se mirno rješenje naći u duhu olimpijskog primirja , koje se odnosi i na paraolimpijske igre. Želimo pronjeti glas da se u Sochiu održava festival sporta koji je već otpočeo dolaskom mnogobrojnih sportaša, a nastavit će se kada se otvaraju 11. zimske POI. Međunarodni paraolimpijski odbor želi u Sočiju organizirati veliki međunarodni sportski događaj, a ne da se uključuje u globalnu politiku, rekao je  je Gonzalez.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.