Hrvatska paraolimpijska reprezentacija vratila se iz Sočija

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija vratila se iz Sočija

- Slalom je bila disciplina u kojem sam imao najviše šanse. Jako sam krenuo u drugu vožnju koju nažalost nisam završio. S druge strane dao sam maksimum u veleslalomu, rekao je Dino Sokolović

Dino Sokolović /Damir Senčar

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija vratila se u srijedu iz Sočija. Dino Sokolović i Damir Mizdrak bili su predstavnici u alpskom skijanju. Sokolović je ove godine imao niz odličnih rezulata, ali u Sočiju mu je najbolji rezultat bio 12. mjesto u veleslalomu. U ostalim disciplinama ostao je bez plasmana, najviše žala ostalo je nakon slaloma u kojem je bio u vodstvu nakon prve vožnje.

– Slalom je bila disciplina u kojoj sam imao najviše šanse. Jako sam krenuo u drugu vožnju koju nažalost nisam završio. S druge strane dao sam maksimum u veleslalomu i 12. mjesto je realnost mojih trenutnih mogućnosti u toj disciplini, rekao je Dino Sokolović.

Damir Mizdrak nastupio je u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša. U veleslalomu je zauzeo 14., a u slalomu 11. mjesto što ujedno najboljih rezultat hrvatskih sportaša dosad na Zimskim paraolimpijskim igrama.

– U Soči sam otišao s pozivnicom organizatora, nadam se da sam ju opravdao nastupom. Još nemam kvalitetu u svojoj kategoriji kao što ima Dino Sokolović. Trudit ću se da na natjecanjima u budućnosti ostvarim što bolje rezultate i ostvarim plasman na Paraolimpijske igre za četiri godine, rekao je Damir Mizdrak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.