Hrvatska pobjedom protiv Mađarske otvorila nastup na ovogodišnjem EuroBasketu

Hrvatska pobjedom protiv Mađarske otvorila nastup na ovogodišnjem EuroBasketu

Najbolji u našim redovima bio je fantastični Bojan Bogdanović s 23 koša, Šarić je dodao 15, a Tomas 8 koševa.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u prvoj svojoj utakmici na EuroBasketu slavila je protiv vrlo dobre reprezentacije Mađarske s 67:58.

Izbornik Aco Petrović od početka utakmice na teren je poslao petorku Ukić, Tomas, Šarić, Bogdanović i Planinić. Prvi naš koš na EuroBasketu zabio je kapetan Roko Leni Ukić i najavio naš dobar početak. Odmah nakon Ukića Bogdanović pogađa za naše vodstvo od 4:0. Nakon našeg početnog vodstva Mađari su se posložili i počeli pritiskati naše, kao da je to malo iznenadilo izabranike Ace Petrovića. Mađari su osvojili dosta skokova u napadu, naši nisu uspjeli uhvatiti pet-šest lopti nakon promašaja Mađara, a to su Mađari znali iskoristiti i na kraju stigli do 20:20, s tim rezultatom je završila prva četvrtina.

Na početku druge četvrtine ponovno smo poveli, sjajni Bogdanović pogodio je za dva i za naše vodstvo od 22:20. U drugoj četvrtini probudio se i Darijo Šarić koji je do kraja druge četvrtine došao do devet koševa. Hrvatski košarkaši igrali su vrlo dobro skoro cijelu drugu četvrtinu, koju smo na kraju osvojili s 19:16, a na odmor se otišlo s +3 za naše ( 39:36).

Hrvatska je velikih problema imala s napadačkim skokom Mađara koji su nam 11 puta samo do treće četvrtine skočili u napadu, dok su naši imali tek tri napadačka skoka. Od sedam naših koševa u drugom dijelu, Bojan Bogdanović zabio je pet. Ponovno smo se mučili, nismo bili pravi napadu, Mađari su znali iskoristiti naše pogreške u napadu i u zadnju četvrtinu ušli s +1 (52:53).

U posljednju četvrtinu ušli smo puno bolje, izbornik Petrović kao da je probudio naše košarkaše nakon kratkog predaha. U posljednju četvrtinu ušli smo po prvi put na utakmici s Benderom i Šarićem na parketu u isto vrijeme. Ta kombinacija pokazala se kao pun pogodak jer je u prvom napadu Šarić asistirao za Bendera koji je upisao prve koševe na prvenstvu. Sredinom posljednje četvrtine vodili smo s +8, Mađari su vrlo brzo pogodili nevjerojatnu tricu i smanjili na -5. Izbornik je posljednje četiri minute u igri držao petorku: Popović, Tomas, Bogdanović, Šarić i Bender, to se na kraju pokazalo kao vrlo dobra kombinacija koje je do kraja utakmice nije dopuštala Mađarima da se ponovno vrate u utakmicu. Hrvatska je na kraju, uz malo mučenja, slavila u prvom nastupu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu protiv Mađarske s 67:58.

Najbolji u našim redovima bio je fantastični Bojan Bogdanović s 23 koša, Šarić je dodao 15, a Tomas 8 koševa.

BRAVO HRVATSKA!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.