Hrvatska ponovno domaćin kadetskog rukometnog Eura

Hrvatska ponovno domaćin kadetskog rukometnog Eura

Foto: ehf.com

Hrvatskoj će se iduće godine ponovno održati Europsko kadetsko prvenstvo u rukometu, odlučeno je na zasjedanju EHF-a u Beču.

Najbolji europski rukometaši do 18 godina natjecat će se iduće godine u dva grada sjeverne Hrvatske, prvenstvo će ugostiti KoprivnicaVaraždin. I prošle godine ovo prvenstvo igralo se u Hrvatskoj, a tada su odabranici Luke Panze u Koprivnici osvojili srebrnu medalju. U finalu su bili poraženi od Francuske te će iduće godine imati priliku uzvratiti im.

Francuzima je prošlogodišnji naslov u Hrvatskoj bio drugi u nizu, a to su im ujedno bile i prve medalje u ovoj kategoriji. Najuspješnija reprezentacija je Hrvatska, koja uz prošlogodišnje srebro ima i dva zlata (2006., 2010.) te srebro iz 2004. godine. Dva zlata uz srebro i brnocu ima još i Njemačka.

Osim ove odluke u Beču je objavljen i domaćin U20 Eura, a to će biti Slovenija. Moguće su i promjene u ženskoj Ligi prvaka, koja bi se mogla igrati po sistemu kao i muška te su započele prijave za organizacije seniorskih Eura 2022. te 2024. godine

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.