Hrvatska pošta obilježava veliku obljetnicu najstarijeg klizačkog natjecanja

Hrvatska pošta obilježava veliku obljetnicu najstarijeg klizačkog natjecanja

Poštansku marku dizajnirao je Dean Roksandić, a u opticaj je puštena u ponedjeljak.

Povodom velike obljetnice 50. Zlatne piruete Zagreba, najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju koje će se u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova održati sljedećeg tjedna, od 6. do 9. prosinca, Hrvatska pošta jučer je u optjecaj pustila prigodnu poštansku marku.

Marka Hrvatski sport – 50. Zlatna pirueta Zagreba ima nominalnu vrijednost 3,10 kuna i tiskana je u nakladi od 100.000 primjeraka. Prigodno izdanje za pola stoljeća Zlatne piruete dizajnirao je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba koji je za motiv odabrao klizačicu.

Pedeseta Zlatna pirueta svečano će biti otvorena u srijedu, 6. prosinca u 18,00 sati kada će na ledu Doma sportova nakon dugo godina ponovno klizati i neka od najvećih imena hrvatskog klizanja svih vremena – Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel.

Ovogodišnje natjecanje iz ISU Challenger serije, uz više od 100 klizačica i klizača seniorske konkurencije i niza najvećih svjetskih zvijezda, u programu će imati i natjecanje juniora, a posljednjeg dana natjecanja, 9. prosinca, 50. Piruetu od 20,00 sati zatvorit će spektakularna revija pobjednika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.