Hrvatska pred prepunom Spaladium Arenom pobijedila Crnu Goru!

Hrvatska pred prepunom Spaladium Arenom pobijedila Crnu Goru!

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Manuel Štrlek s pet pogodaka, a četiri je dodao Domagoj Duvnjak.

foto: www.hrs.hr

Pred 10 000 navijača u splitskoj Spaladium Areni Hrvatska je pobijedila Crnu Goru u humanitarnoj prijateljskoj utakmici samo tjedan dana prije prvog susreta na Europskom rukometnom prvenstvu. U sjajnoj atmosferi hrvatski su rukometaši nošeni gromoglasnim navijanjem slavili s 25:22 (13:10) i time napravili sjajnu uvertiru za EHF EURO 2018.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Manuel Štrlek s pet pogodaka, a četiri je dodao Domagoj Duvnjak. Vratarski dvojac Ivan Pešić i Mirko Alilović skupili su 12 obrana. Crnu Goru je sa šest golova predvodio Vasko Ševaljević. Nebojša Simić obranio je deset udaraca, a još tri je dodao Mile Mijušković.

Nakon susreta izbornik Lino Červar i igrači nisu mogli sakriti oduševljenje atmosferom koja ih je dočekala u Spaladium Areni. Susret s Crnom Gorom dobro je došao da reprezentaciji da isproba sve što su trenirali posljednja dva tjedna i što pripremaju za Europsko prvenstvo.

“Ono što prvo treba pohvaliti je publika u Spaladium Areni. Stvorio se fantastičan osjećaj oko reprezentacije i sada se mi moramo odužiti navijačima. Moramo ispraviti sve nedostatke koje sam vidio. Svaka pobjeda je slatka i daje samopouzdanje, pogotovo kada je to zadnja utakmica pred početak Europskog prvenstva. No, najbitnije je da vidimo koje su greške i što moramo popraviti do utakmice protiv Srbije koja će isto biti zahtjevna. Vidio sam uspone i padove kroz igru. Obrana je bila čvrsta samo kada je Crna Gora pritiskala, a inače je bila propusna. Promašili smo puno zicera i ozbiljna reprezentacija poput Hrvatske si ne smije to dopustiti”, pojasnio je izbornik Červar.

“Crna Gora je reprezentacija u kojoj dečki igraju sa srcem. Bacali su se na glavu. Mi smo probavali puno varijanti, ali smo umorni. Jutros smo trenirali, ali to nije nikakav alibi. Spremni ćemo ovdje dočekati Srbiju. Hvala Splitu i navijačima što su došli u ovako velikom broju. Očekujemo ih isto i protiv Srbije da nam daju veliku podršku jer nam njihova podrška puno znači. Sada se još više osjeti naboj, emocija je puno. Cijela dvorana je na kraju bila na nogama. Želim da nam daju veliku podršku protiv Srbije i da pokažemo da smo mi glavni na terenu”, rekao je Jakov Gojun. 

“Puno treniramo i možda su nam noge malo teške. Nismo se previše niti pripremali za ovu utakmicu protiv Crne Gore. Probali smo neke taktičke zamisli tako da još sigurno moramo puno raditi. Nadam se da ćemo uspjeti u ovih sedam dana koliko imamo do početka uspjeti ispraviti greške. Stvarno mislim da imamo kvalitetu i vrhunske igrače i da rezultat ne bi trebao izostati. Jako je lijepo bilo igrati u ovakvoj atmosferi.  Na jednoj prijateljskoj utakmici puna dvorana i mislim da to sve govori o splitskoj i hrvatskoj publici. Stvarno je bilo jako lijepo i nadam se da će doći u još većem broju kad krene prvenstvo”, izjavio je nakon utakmice Luka Cindrić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.