Finale turnira danas od 21 sat.

Hrvatska preko Grčke do finale kvalifikacija za Olimpijske igre

Hrvatska preko Grčke do finale kvalifikacija za Olimpijske igre

„Igrači imaju karakter, samo im u tom kontekstu treba podijeliti uloge. Posebno mi je drago da smo u konačnici završnu četvrtinu odigrali s onim što bi praktički trebao biti nekakav trademark hrvatske košarke u budućnosti, praktički bez playmakera u ulozi“, prokomentirao je izbornik Petrović.

Foto: Dario Šarić / HKS

Nakon velike pobjede protiv Grčke hrvatska reprezentacija izborila je finale Kvalifikacijskog turnira za OI u kojem će se boriti protiv boljeg iz utakmice Italija – Meksiko. Odličnu igru, borbenost i agresivnost u obrani gledali smo u torinskoj dvorani Pala Alpitour te veliku pobjedu Hrvatske protiv Grčke rezultatom 66:61.

Hrvatska je odigrala sjajnu prvu četvrtinu, bilo je 13:31, tako je nastavila i u drugoj i došla do najveće prednosti u susretu kada je na 8:01 minuta prije kraja druge četvrtine kada je imala +24. Treća četvrtina vratila je Grčku u igru (15:8), no Hrvatska je u posljednjoj četvrtini uspjela upisati veliku i važnu pobjedu za današnje finale.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bogdanović sa 20 poena, Šarić sa 16 te Simon sa 11 poena.

„Mora se biti ponosan iz jednostavnog razloga. Tri utakmice u nizu igrati obranu na način na koji igra Hrvatska je jedan novi trademark koji nitko nije očekivao. To je način na koji ova reprezentacija mora igrati ako želi doći do Rija. Napravili smo dva važna koraka, međutim još nismo apsolutno napravili ništa. U nama je neviđena želja za finale – iskreno, ako me sada pitate preko koga želim da idemo u Rijo rekao bih vam preko Italije“, komentirao je izbornik Petrović. 

HRVATSKA – GRČKA 66:61 (31:13, 13:21, 8:15, 14:12)

Torino. PalaAlpitour, Suci: Boltauzer (Slovenija), Perez (Španjolska), Šluga (Ukrajina).

HRVATSKA: Babić, Krušlin, Stipčević, Simon 11, Hezonja 6, Šarić 16, Ukić 2, Planinić 2, Bilan 9, Šakić, Arapović, Bogdanović 20. Izbornik: Aleksandar Petrović.

GRČKA: Athinaiou, Calathes 3, Bourousis 8, Mantzaris 3, Agravanis 7, Papapetrou 9, Charalamopoulous, Borgis, Perperoglou 13, G. Antetokounmpo 9, Koufos 4, T. Antetokounmpo 5.

Kruno Simon

Kruno Simon

Bojan Bogdanović/Foto Fiba.com

Bojan Bogdanović/Foto Fiba.com

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.