Hrvatska protiv Češke uoči odlaska na olimpijske

Hrvatska protiv Češke uoči odlaska na olimpijske

Foto: HKS
Hrvatska reprezentacija danas od 20:00 sati igra svoju posljednju pripremnu utakmicu protiv Češke, uoči odlaska na Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Prijenos je na Arena Sportu.

Hrvatskoj je to  posljednji ispit uoči odlaska na Kvalifikacijski turnir za OI 2016 u Torino. Protivnik nam je dobro poznata reprezentacija Češke koja nas je prošle godine izbacila u osmini finala EuroBasketa pobjedom (80:59), no  situacija je sada puno drukčija – pripremna je utakmica i kao što kaže izbornik, Češka je odličan sparing partner u ovom trenutku.

Uoči današnjeg ogleda izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović otkrio je svoja stajališta o zadnjoj pripremnoj utakmici:

Mene Česi ovog trenutka interesiraju kao zadnja pripremna utakmica i moramo biti bolji nego što smo bili u prve dvije. Prvu utakmicu nismo bili u briljantnom stanju, drugu smo odigrali jako dobro i bio bi dobar pokazatelj da treću utakmicu završimo najboljom mogućom kvalitetnom igrom u ovom trenutku, a vjerujem da ćemo to i napraviti. Česi su nam tu idealan sparing partner i zbog onoga što su nam napravili na prošlom prvenstvu Europe kada su nas izbacili s daljnjeg natjecanja, ali se ne opterećujemo s time. Želimo u svim onim segmentima igre biti pravi – defanzivno, tranzicijski, napadački. Mislim da smo spremni za jednu dobru utakmicu. Njima su se od onog prvog turnira koji su igrali u Italiji priključila dvojica igrača Jelinek i Schilb, treba još vidjeti hoće li u rosteru biti Satoransky i Vesely, ali to ne mijenja naš odnos prema utakmici. Nakon te utakmice, kroz 24 sata ću donijeti odluku o završnih 12.“

Svoja viđenja iznijeli su košarkaši Roko Leni Ukić i Dario Šarić :

„Ovo nam je treća pripremna utakmica i bitno je da se kao ekipa dižemo sa svakim treningom, svakom utakmicom. Ne znamo u kakvom će oni stanju doći, nije ni pretjerano bitno. Važno je da mi budemo bolji nego što smo bili prošlu utakmicu. Nadamo se da ćemo svi igrati, da će sve proći bez ozljeda i da ćemo takvi ući u ‘poliranje’ forme za ono što nas čeka u Torinu“, rekao je Roko, a nadovezao se i Dario Šarić rekavši:

„Zadnji put kad smo igrali protiv Češke bilo je to zaista neugodno iskustvo. Sada imamo, ne mogu reći popravni, ali to su pripreme za Kvalifikacije za Olimpijske igre i sigurno ćemo biti motivirani da ispravimo tu nekakvu pogrešku,  ako ju tako mogu nazvati, što smo izgubili od njih na EuroBasketu. Poanta svega je da se pripremimo, da se još malo uigramo. Reprezentacija je malo drukčija i samo da pohvatamo konce, da se spremimo i da budemo spremni za Torino.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.