Hrvatska protiv Italije bez gledatelja

Hrvatska protiv Italije bez gledatelja

Uefe je kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju utakmicom bez gledatelja zbog rasizma i pirotehnike protiv Norveške...

Hrvatski navijači/Getty Images

Uefa je službeno potvrdila da će se utakmica Hrvatske i Italije 12. lipnja igrati bez gledatelja. HNS je također kažnjen s 50 tisuća eura zbog rasizma i pirotehnike protiv Norveške. Na stranicama Uefe stoji: “Hrvatska sljedeću utakmicu igra na praznom stadionu zbog rasizma i pirotehnike.” Delegat je prijavio nekoliko komada pirotehnike, no udruga FARE prijavila je rasističko skandiranje navijača. Riječ je o jednom uskliku koji već godinama prati reprezentaciju i vezan je uz mračno razdoblje hrvatske povijesti, a zbog njega je Šimunić dobio deset utakmica suspenzije.

No, sad će HNS morati objasniti mnoge stvari. Definitivno će krenuti nagađanja o tome je li član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker znao za kaznu prije nego je utakmicu ponudio Splitu. Šuker će također morati objasniti zašto je nakon utakmice izjavio da je ponosan jer nije bilo niti jednog incidenta, iako se skandiranje nekoliko puta jasno čulo. HNS još nije komentirao kaznu, no nakon obavijesti o pokrenutom postupku najavljena je tužba protiv navijača. Nadajmo se da na reprezentativnim utakmicama napokon više neće biti rasističkog skandiranja jer ova kazna je vjerojatno posljednje upozorenje prije izbacivanja iz natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.