Hrvatska – Srbija 6:13 (1:3, 2:4, 1:5, 2:1)

Hrvatska razbijena u Beogradu!

Hrvatska razbijena u Beogradu!

Nažalost, ponovilo se finale Svjestkog prvenstva održanog prošle godine gdje je Srbija uvjerljivo pobjedila Hrvatsku 11:4

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji uvjerljivim porazom od domaćina turnira 6:13. Daleko najteži protivnik u skupini B, izabrana vrsta Srbije odlično se nosila s teretom favorita u ovom dvoboju.

Samo u prvih tri-četiri minute Hrvati su donekle parirali braniteljima naslova prvaka Europe. Započelo je dobro, dalekometnim pogotkom Anđela Šetke, dva napada Srbije su obranjeni i došli su naši igrači u izvrsnu priliku povećati vodstvo nakon igrača više. Međutim, neodlučnost nas je koštala i promašena je velika prigoda.

Ubrzo Srbi preuzimaju kontrolu igre, a onda i rezultata. Prlainović, Ranđelović i Mandić za vodstvo domaćina 3:1. U tim trenucima mnogo toga škripi u igri Tuckovih izabranika. Realizacija igrača više je 0-3.

Kao da se strah uvlači među hrvatske vaterpoliste. Svega pet udaraca u prvoj četvrtini na vrata odličnog Branislava Mitrovića. U drugoj četvrtini nastavak iz prve, momci u modrim kapicama znatno su čvršči u duelima, borbeniji i razigraniji. Dušan Mandić dijeli i zabija lopte iza vrata nemoćnog Josipa Pavića koji večeras nije imao svoj dan, unatoč 7 obranjenih udaraca.

Neobična situacija dogodila se pred kraj 2. četvrtine kada je Hrvatska imala igrača više i odmah preko Mare Jokovića zabila zgoditak, no sudački par Koganov-Alexandrescu poništava ga na intervenciju zapisničkog stola zbog navodnog time-outa kojeg je zatražio hrvatski izbornik Tucak. Uslijedila je mala rasprava i Tuckovo negiranje istog, no bez uspjeha. Napad se morao ponoviti, nažalost neuspješno. Ovaj trenutak kao da je bio ključan jer nakon toga hrvatski igrači u bijelim kapicama nestali su sa bazena Kombakt Arena. Tijelom su možda bili prisutni, ali duhom sigurno ne.

Gotovo 13 minuta Barukude ne uspjevaju pronaći put do srpske mreže, tek koncem treće četvrtine taj post prekida Šetka. Na početku posljednje četvrtine Andrija Prlainović zabija za najveću razliku u utakmici 13:4, i zaključava utakmica sa srpske strane. Ostatak meča bio je lagano rasplivavanje i očajni pokušaji pokislih vaterpolista u kockastim kapicama da pokušaju ublažiti poraz.

Kod naših dva pogotka postigao je Šetka, a po jedan, Petković, Pavlović, Bušlje i Lončar. Vrlo lošu večer imali su dvojica perjanica u hrvatskoj momčadi Sukno (šut 0-6) i Joković (0-4).

Kod domaćina sjajni Mandić s tri pogotka, a pratio ga je i Prlainović također s tri pogotka.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar 1, Joković, Bukić, Vukičević, Bušlje 1, Sukno, Pavlović 1, Šetka 2, Macan, Bijač.
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić 1, Randjelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović , Nikić 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović,Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.
IGRAČ VIŠE: Hrvatska 4/11, Srbija 5/9
PETERCI: Hrvatska 1-1, Srbija –
IGRAČ UTAKMICE: Duško Mandić (Srbija).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.