Hrvatska razbila Čile s 15 golova razlike

Hrvatska razbila Čile s 15 golova razlike

Za prvo mjesto u skupini Hrvatska će se u petak boriti s Njemačkom

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, pao je Čile s 37:22. Igrali smo bez onih najvažnijih igrača, poput Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka i Zlatka Horvata. U petak nas čeka derbi skupine protiv Njemačke, samim time ovaj im odmor  dobro došao.

Izbornikova zamisao se ostvarila, da odmori neke igrače, a da igru protiv Čilea vodi mladost, naši najbolji igrači večeras  su bili upravo oni najmlađi i debitanti na velikom natjecanju Lovro Mihić, Jotić i Božić-Pavletić.

_UH21611_original

Naši su utakmicu počeli u dobrom ritmu, i odmah pokazali da Čileancima neće biti lako, semafor nije pokazao ni punu minuti, a već smo vodili 2:0. Naši su prednost povećavali iz minute u minutu. Pokazalo se da Čile nema takvu kvalitetu da bar malo zaprijeti našim igračima, već sredinom prvog dijela vidio  mali umor kod igrača Čilea, koji su gotovo prestali trčati u obranu, a to su iskoristila naša brza krila Mihić i Božić-Pavletić koji su zahvaljujući svojom brzinom lagano stizali do golova. Čile je imao puno tehničkih grešaka, napad im nije bio dobar, a to su naši znali iskoristiti i zasluženo otišli na odmor s osam golova razlike, 17:9. Čak se i vratar Ivan Stevanović upisao u strijelce u prvom dijelu kada je zabio sa svoje polovice na prazan gol.

Photo HRS

Photo HRS

U drugi dio smo ušli još bolje, a istaknuli su se i mladi igrači, poput Jotića, Mihića i Božića-Pavletića. Jotić je postigao pet pogodaka, Božić-Pavletić dodao je četiri, a najbolji igrač utakmice bio je Lovro Mihić s osam postignutih golova. Što je utakmica sve više odmicala naši su povećavali prednost. Bez ikakvih problema smo održavali rezultat i zasluženo došli i do četvrte pobjede na prvenstvu. Hrvatska trenutno dijeli prvo mjesto s Njemačkom, obadvije reprezentacije imaju po maksimalnih osam bodova.

Za prvo mjesto u skupini Hrvatska će se u petak boriti s Njemačkom.

HRVATSKA – ČILE 37:22  (17:9)

HRVATSKA: Stevanović (11+0+1), Ivić (3+0); Mihić 8,  Duvnjak, Stepančić 3, Gojun, Horvat, Kontrec 1, Božić-Pavletić 4, Mandalinić 3, Štrlek, Musa 4, Jotić 4, Mamić 4, Šebetić 1, Cindrić 3.

Izbornik: Željko Babić

ČILE: Barrietos (9+1), Garcia, Oliva (4+0); Ceballos 1, Er. Feuchtmann 4, Baeza, Reyes 3, Kaniu 1, Frelijj 3, Em. Feuchtmann, E. Salinas 4, R. Salinas 2, H. Feuchtmann, Moll 2, Lopes, Donoso 2.

Izbornik: Mateo Garralda

Photo HRS

Photo HRS

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.