Nada hrvatskih vitezova za veliku premijeru na najvećoj svjetskoj pozornici.

Nada hrvatskih vitezova za veliku premijeru na najvećoj svjetskoj pozornici.

Od 5. do 19. kolovoza održava se svjetsko prvenstvo u australskom nogometu 2017 (AFL International Cup) u Melbourneu (Australija).

foto: sanh.hr

Hrvatski vitezovi (Croatian Knights), kako se popularno naziva naša muška footy reprezentacija, aktualni su europski prvaci i najtrofejnija su momčad Starog kontinenta.

Footy se profesionalno igra jedino ‘down under’ pa napredak Saveza i reprezentacije ovisi isključivo o sponzorima, donacijama i mukotrpnom radu zaljubljenika u ovaj jedinstven i atraktivan sport. Hrvatska footy zajednica okuplja uglavnom studente, srednjoškolce i one istinske zaljubljenike u ovu igru, a koji isključivo volonterskim radom i ljubavlju prema sportu guraju ovu priču naprijed iz godine u godinu.

Sumirajući navedeno, financije su glavna prepreka ovim vrijednim dečkima da predstave Hrvatsku na međunarodnoj sceni. Dosadašnja sudjelovanja na europskim natjecanjima bili su rezultat samofinanciranja igrača i malobrojnih sponzora, no sada da bi naša reprezentacija otputovala u daleku Australiju, kolijevku ove dinamične i za europske okvire neobične igre, potrebno je prikupiti oko 100 tisuća kuna (20.000 AUD), što je Savezu i reprezentativcima nemoguće bez pomoći sa strane.

Upravo zato, Hrvatska gospodarska komora iz Viktorije (Victorian Croatian Chamber of Commerce), neprofitna organizacija koja stvara poslovne veze između hrvatske i australske zajednice, pokrenula je crowdfunding kampanju kako bi pomogla financirati prvi nastup hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Melbourneu u kolovozu.

 Turnir je to koji je odlična prilika za zbližavanje australske i hrvatske zajednice u zajedničkoj strasti za ovom lijepom sportskom igrom. Sport povezuje, gradi odnose, širi pozitivnu energiju i ostavlja neizbrisiv utisak  na sve aktere u tom procesu, od sportaša, navijača i naposljetku nacija. Svi su dobitnici i zato za kampanju hrvatskih vitezova koja traje još samo šest dana jer  želje su jedno, a činjenice su ovo:

‘Do sada je prikupljeno oko 30 tisuća kuna, što je još uvijek daleko od minimalnog iznosa koji je potreban da reprezentacija pokrije troškove puta i smještaja. ‘

Help our boys to reach Australia and to play on the big stage. ❤️

Posted by Aussie rules Croatia on 30. svibnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.