PORAZ HRVATSKIH ODBOJKAŠICA OD NJEMAČKE U DRUGOM SUSRETU FIVB GRAND PRIX TURNIRA

PORAZ HRVATSKIH ODBOJKAŠICA OD NJEMAČKE U DRUGOM SUSRETU FIVB GRAND PRIX TURNIRA

U drugoj utakmici drugog kruga kvalifikacija turnira iz serije World Grand Prix 2017. ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske poražena je od Njemačke s 0:3 u setovima (24:26, 15:25, 6:25).

I u petoj utakmici naše reprezentativke pokazale su sve slabosti, koje su ih pratile tijekom turnira u Argentini i Kazahstanu. Nanizale su seriju početničkih pogrešaka što su neusporedivo snažnije i brže Njemice odmah kažnjavale i iskoristile da bi ostvarile uvjerljivu pobjedu. Njemice su dobro proučile našu igru, točno su znale  koje su nam najveće slabosti pri prijemu servisa i  uvelike su to koristile. Također, naše najjače oružje do sada, blok igra u obrani, potpuno je zakazala, odnosno naše igračice nisu se mogle nositi s brzim napadima njemačkih reprezentativki.

Reprezentacija Njemačke ima relativnu novu momčad koja već dvije godine igra zajedno i priprema se za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.g. No, unatoč tome ta je reprezentacija osvojila ove godine Volley Masters turnir u Montreux-u u Švicarskoj, koji se drži jednim od jačih u Europi. Njemačka reprezentacija u drugoj skupini World Grand Prixa je jedna od ponajboljih ekipa i svakako favorit da osvoji prvo mjesto i plasira se u prvu jakosnu skupinu.

Od naših reprezentativki najefikasnija je bila Fabris s 10 poena, Pavičić sa 7, Mlinar sa 6, Luketić s 4… Osim Luketić sve ostale reprezentativke imale su u prosjeku tek između 35 i 33 posto prolaza u napadu.

Izbornik Miroslav Aksentijević je nakon utakmice izjavio kako je u ovom trenutku reprezentacija Njemačke toliko bolja, da joj naše igračice nisu uspjele parirati.
“Kao i Poljakinje, tako su nas i Njemice nadigrale snažnom igrom, brzom tranzicijom nakon dobrog prijema servisa što su odmah potom realizirale sigurnim napadom. S tako lošim servisom i prijemom servisa nismo imali nikakve šanse. Nakon što smo ih iznenadili u prvom setu, Njemice su se brzo pribrale, uhvatile ritam i više ih nismo mogli zaustaviti. Na takvim turnirima potrebno je golemo iskustvo da bi se bilo fokusirano na svaku loptu. Zbog mladosti i nedostatka jakih utakmica naše igračice to nisu bile u stanju, a tako jake protivnice odmah kažnjavaju svaku našu pogrešku. Osim toga, kad smo jednom izgubili ritam igre, više se nismo mogli vratiti. Premda taj rezultat pokazuje realan odnos snaga uvijek je teško prihvatiti tako bolan poraz. No, kad serviraš tako slabo kao što smo mi to danas radili, onda nema nikakve šanse da se ostvari bolji rezultat.”

Hrvatska odbojkaška reprezentacija: Rene Sain, Nikolina Božićević, Božana Butigan, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Samanta Fabris, Natalia Tomić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Lucija Mlinar, Katarina Luketić.

Njemačka: Duerr, Kemmsies, Hanke, Poll, Geerties, Pettke, Drewniok, Stigrot, Lippman, Pogany, Groqser, Schwermann, Wezorke…

Nadamo se samo da taj težak poraz nije ostavio veći trag na našim igračicama jer sljedeći protivnik je Kazahstan, a susret je na rasporedu  od 13:10 i pratit se može na linku ili ovdje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.