Niko Kovač: Protiv Švicarske tražim pristup kao protiv Islanda u Zagrebu

Niko Kovač: Protiv Švicarske tražim pristup kao protiv Islanda u Zagrebu

Igrači koji inače imaju veliku minutažu neće odigrati svih 90 minuta. Malo ćemo pripaziti na njihovo zdravlje. Pobjeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje, rekao je Kovač

Niko Kovač/Getty Images

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Švicarsku, gdje će u srijedu protiv domaćina odigrati prijateljski susret (20.30 sati, HTV 2). Bit će to prvi ogled izabrane nogometne vrste nakon ogleda protiv Islanda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Nadam se da će protiv Švicarske sve biti u redu. Igrači koji inače imaju veliku minutažu neće odigrati svih 90 minuta. Malo ćemo pripaziti na njihovo zdravlje. Pobjeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje, za mir u naredna dva do tri mjeseca, ali tražimo prije svega igru kao protiv Islanda u uzvratu, rekao je Niko Kovač za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Švicarsku reprezentaciju vodi proslavljeni njemački trener Ottmar Hitzfeld, koji je svojedobno vodio i Niku Kovača kao igrača.

– On je gospodin i stručnjak. Velika mi je čast i zadovoljstvo biti na suparničkoj strani, rekao je Kovač koji jako dobro pozna reprezentaciju Švicarske.

– Znamo manje-više sve o njima, gledali smo ih u kvalifikacijskim utakmicama s Islandom. Poznati su nam, imaju Shaqirija iz Bayerna, trojicu nogometaša iz Napolija… ali cijela momčad im funkcionira onako kako izbornik Hitzfeld traži. Zato i jesu šesti na svijetu. Drmića smo gledali u mladoj reprezentaciji, izvrstan je igrač koji će napraviti veliku karijeru. Šteta što nije na našoj strani, imao bi kvalitetu i za Hrvatsku, zaključio je Niko Kovač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.