Hrvatska reprezentacija neriješenim ishodom protiv Turske ostala bez plasmana na Europsko prvenstvo. Portugal ide dalje kao prvoplasirani.

Hrvatska U-19 reprezentacija bez EURA

Hrvatska U-19 reprezentacija bez EURA

foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo u Gruziji. Izabranici Ferde Milina u posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira u Portugalu remizirali su protiv Turske odigravši bez pogodaka.

Hrvatska reprezentacija se veći dio susreta branila, budući da je od 25. minute imala igrače manje. Šemper je istrčao izvan kaznenog prostora i srušio Demira pritom zaradivši izravan crveni karton.

Do kraja susreta Turci su pritiskali, no nisu uspjeli probiti snažan defanzivni blok Kockastih. Na kraju nijedna od ovih reprezentacija neće vidjeti EP.

Ni pobjeda Hrvatskoj ne bi donijela plasman na prvenstvo, budući da je domaćin Portugal savladao Poljsku 3:1 . Do 75. minute Poljaci su držali neriješen ishod koji bi vodio Hrvatsku na prvenstvo, no do kraja su Portugalci uspjeli dva puta matirati vratara Poljske i osigurati nastup na Europskom prvenstvu u Gruziji.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.