Hrvatska rijetko gubi s tri razlike! To su nam radili samo najveći

Hrvatska rijetko gubi s tri razlike! To su nam radili samo najveći

U posljednjih deset godina Hrvatska je četiri puta poražena s tri ili više golova razlike.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatska nogometna reprezentacija prosipala je bodove protiv Finske, gubila od Islanda i Turske, ali u posljednjih deset godina samo su je tri reprezentacije (u četiri navrata) pobjeđivale s tri ili više pogodaka razlike koliko je Grčkoj večeras potrebno za rušenje Hrvatske i odlazak u Rusiju.

S obzirom na prikazano u prvom dvoboju, u taj scenarij čisto sumnjamo, a kada se pogleda povijest susreta hrvatskih nogometaša bojazan postaje još i manja.

Hrvatska je, naime, u posljednjih deset godina odigrala 112 utakmica, a najveće poraze nanijeli su joj Nizozemci, Estonci i Englezi.

Capellova Engleska je Hrvatsku rušila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine kada je na Maksimiru slavila s uvjerljivih 4:1, dok je na Wembleyju dodala pogodak više (5:1).

To su ujedno i dva najveća hrvatska poraza u natjecateljskim utakmica kakva je i ova večeras u Pireju, dok su ostala dva došla u prijateljskim susretima.

Van Bastenova Nizozemska Hrvatsku je pred EURO u Austriji i Švicarskoj pobijedila rezultatom 3:0, a isti rezultat bio je i u ožujku ove godine kada je Hrvatska bez Mandžukića, Rakitića i Modrića gostovala u Tallinu.

Grčka je za to vrijeme s tri ili više golova razlike pobijedila u šest susreta i to redom protiv Moldavije, Latvije, Luksemburga, Malte i dva puta Gibraltara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.