Hrvatska s ovom generacijom košarkaša u Tokiju može postati prava senzacija

Hrvatska s ovom generacijom košarkaša u Tokiju može postati prava senzacija

Ugledni američki košarkaški portal SB Nation, izdvojio je četiri reprezentacije koje bi mogle ugroziti SAD na igrama u Tokiju 2020. To su Francuska, Hrvatska, Kanada i Australija. S popisa izostala Španjolska, Srbija, Litva i Njemačka....

Bojan Bogdanović foto: HKS

SB Nation okarakterizirao je Bojana Bogdanovića kao najveću zvijezdu Hrvatske košarkaške reprezentacije koja je u Riju u prosjeku postizala 25.3 poena, četiri više od bilo kojeg drugog igrača na turniru. On će u Tokyju imati 31 i bit će u najboljim godinama za još jedan pokušaj ostvarivanja velikog rezultata na Igrama.

Do Japana će dodatno stasati i sakupiti  dovoljno NBA iskustva Dario Šarić (22) te Mario Hezonja (21), koji će uz Bogdanovića biti glavni igrači naše reprezentacije. Šarić je već u Riju pokazao da je igrač  sjajnih kvaliteta i da za Tokijo, nastavi li  se ovim tempom  razvijati, tamo može učiniti čuda.

Hezonja je pak pokazao svoje šuterske sposobnosti. Nakon četiri godine u NBA ligi on bi mogao postati i glavni šuter naše reprezentacije.

Uz spomenute tu su još i mladi Dragan Bender (18) te 19-godišnji Ivica Zubac i Andrija Žižić. Svu trojicu ćemo gledati u NBA ligi ove sezone.

Od igrača koji  su možda na odlasku, istaknut treba Roko Ukića i Krunu Simona koji će u Tokyju imati po 35 godina. Hoće li i tada zaigrati, sami će odlučiti, no činjenica je da su to igrači s vrijednim iskustvom i bez njih ne bi nam se bio dogodio Rijo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.