Hrvatska saznala protivnika u osmini finala Eurobasketa

Hrvatska saznala protivnika u osmini finala Eurobasketa

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnika u osmini finala Eurobasketa, a nakon sinoćnje utakmice između Turske i Latvije, potpuno je jasno kako će izabranici Aleksandra Petrovića u najtežoj utakmici na turniru igrati s Rusijom.

Rusija je Hrvatskoj došla na put u prvoj utakmici knock-outa nakon što je Latvija pobijedila domaćina Tursku rezultatom 79-89, te je tako u grupi D zatvoren krug reprezentacija koje imaju 9 bodova. Latvija je pobjedom nad Turskom natjecanje završila na drugom mjestu grupe D, u kojoj je prva Srbija. Hrvatska je tako dobila trećeplasiranu ekipu grupe D, odnosno Rusiju, dok je Turska posljednji natjecatelj u grupi D koji će igrati osminu finala. Utakmica između Hrvatske i Rusije je na rasporedu u nedjelju, 10.rujna, a vrijeme utakmice još uvijek nije poznato. Ukoliko Hrvatska savlada Rusiju, u četvrtfinalu će naši košarkaši igrati sa boljim iz dvoboja između Litve i Grčke.

Ostali parovi osmine finala su Njemačka-Francuska, Španjolska-Turska, Slovenija-Ukrajina, Latvija-Crna Gora, Litva-Grčka, Finska-Italija, te Srbija-Mađarska.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.