Međunarodno IPCAS skijaško natjecanje

HRVATSKA SKIJAŠKA REPREZENTACIJA OSVOJILA NAJVIŠE MEDALJA

HRVATSKA SKIJAŠKA REPREZENTACIJA OSVOJILA NAJVIŠE MEDALJA

Foto: Facebook/SKI Klub osoba s invaliditetom Sljeme

Sve pohvale našoj skijaškoj reprezentaciji na osvajanju najviše medalja  na tako važnom  natjecanju koje se jučer održalo na skijalištu Stara Planina u Srbiji.

Održana su 2 natjecanja u veleslalomu  i u oba natjecanja nastupilo je ukupno 25 natjecatelja iz 7 zemalja.

Prvo natjecanje bilo je namijenjeno mlađim natjecateljima do 17 godina. U kategoriji slijepih i slabovidnih djevojka Eva Goluža (15) osvojila je 1. mjesto. Lucija Smetiško ( 11), iako je bila najmlađa natjecatelj, osvojila je 2. mjesto, u kategoriji stojećih djevojaka. Lovro Dokić (14), u kategoriji stojećih dječaka, osvojio je 1. mjesto. Tu moramo napomenuti kako je ovo, dosada, najbolji ukupni rezultat mlađe skijaške reprezentacije. Postavljena staza je bila vrlo zahtjevna – tvrda, ledena i grbava.

Nakon održanog natjecanja za mlađe natjecatelje došao je red i na teže natjecanje gdje su nastupila i 2 olimpijska pobjednika iz Sochija. Eva je opet osvojila 1. mjesto u kategoriji slijepih i slabovidnih žena, Lucija nažalost nije mogla nastupiti kako je ipak još premlada za taj nivo natjecanja. U muškoj kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša nastupio je Damir Mizdrak (24) i osvojio 3. mjesto. Lovro Dokić u kategoriji stojećih muškaraca osvoji je 3. mjesto.

Sa ukupno 6 osvojenih medalja ovo je zaista bio njihov dan, ali i dan za svih nas jer možemo  biti ponosni  na ovakve sportaše koje imamo.
Danas su na redu 2 natjecanja u slalomu, nakon kojeg se skijaška reprezentacija na kratko vraća kući.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.