Hrvatska – Španjolska (18.30), Franco Jelovčić: Poraz 0:10 iz kvalifikacija još nas peče

Hrvatska – Španjolska (18.30), Franco Jelovčić: Poraz 0:10 iz kvalifikacija još nas peče

- Hrvatska nas poznaje dobro, zna kako igrati protiv nas i učiniti utakmicu izjednačenom i jednakom, kaže španjolski izborni Venancio Lopez.

Franco Jelavčić/Foto Arsen Miletić

Hrvatska malonogometna reprezentacija u srijedu od 18,30 sati započinje svoj nastup na Europskom prvenstvu. Na otvaranju ih čeka najteži mogući zadatak, momčad koja juriša na peti uzastopni europski naslov – Španjolska. Naša reprezentacija sam plasman kroz kvalifikacije smatra uspjehom, a mogući prolaz u četvrtfinale ionako će tražit u dvoboju s Češkom u petak. Ipak, motiv igranja protiv najjače ekipe u Europi poseban je sportski izazov te iako se kroz glavu provlači misao da treba momčad čuvati za odlučujuću utakmicu protiv Čeha, na to u našoj reprezentaciji ne pomišljaju.

– Česi će imati više odmora, no ne treba razmišljati o tome, svi moraju biti igrati na EP-u koliko god treba. Moramo dati 100 posto i protiv Španjolske i protiv Češke, rekao je igrač Franco Jelovčić koji se prisjetio i teškog poraza od Španjolaca u kvalifikacijama za ovo prvenstvo.

– Tih 10:0 nas peče, bilo je ružno. Tjedan dana smo proučavali Španjolce i katastrofa nam se neće dogoditi, spremni smo za njih. Treba razmišljati može li nam se nešto otvoriti, trebamo ući otvoreno.

Kao što je i sam izbornik Stanković najavio bit će važno otvaranje utakmice i raspoloženje vratara. Na vratima Hrvatske bit će Ivo Jukić ispred kojega će biti veliki izazov

– Priprema je kao i za svaku drugu utakmicu, iako je istina da će mnogo ovisiti o vrataru i da će trebati mnogo sreće protiv Španjolaca. Oni su, kada imaju pravi dan, bilo kome sposobni zabiti četiri ili pet golova, neovisno o formi vratara. Ne budu li imali svoj dan, imamo šanse ostaviti rezultat u nekim granicama normale. Jako će važno biti kako će tko otvoriti utakmicu, uspijemo li desetak minuta držati ravnotežu i rezultatski egal, mogli bismo na kraju biti zadovoljni, poručio je Jukić uoči Španjolaca za službenu stranicu nogometnog saveza.

S druge strane peterostruki europski prvaci ne žele ništa prepustiti slučaju unatoč tome što su favoriti prvenstva, španjolski izbornik José Venancio López upozorava da predstojeća utakmica neće biti nalik kvalifikacijskoj.

– To je povijest. Utakmica u srijedu bit će u potpunosti drukčija. Hrvatska nas poznaje dobro, zna kako igrati protiv nas i učiniti utakmicu izjednačenom i jednakom. Imaju svoju snagu i to je ekipa koja je došla do polufinala na zadnjem Euru, zato će ovo biti jako teška utakmica, kazao je Venancio Lopez za UEFA.com.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.