Hrvatska traži domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija

Hrvatska traži domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija

Hrvatski rukometaši čekaju kvalifikacije za olimpijsku smotru.

Hrvatski rukometaši/Getty Images

Hrvatski rukometni savez najavio je kako će definitivno predati kandidaturu za domaćinstvo kvalifikacijske skupine za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, za što bi se trebali boriti s Danskom i Njemačkom.

Podsjetimo, kockasti su već organizirali kvalifikacije za OI u Pekingu 2008. i London 2012. u Zadru i Varaždinu, no nastup na smotri najboljih u Brazilu ovoga će puta ipak biti nešto teže izboriti. “Još ne znamo točno koji su uvjeti, ali naravno da ćemo se kandidirati”, kazao je tajnik HRS-a Damir Poljak.

Kauboji će igrati u skupini III kvalifikacija pored sigurnog Bahreina, kao trećeplasirane selekcije azijskih kvalifikacija, a statuse nositelja i ostale članove grupe uvelike će odrediti nadolazeće Euro u Poljskoj. Nositelj skupine trenutačno je Danska, no ako Poljska, Španjolska, Francuska ili Danska osvoje europski naslov Hrvatskoj i Bahreinu pridružit će se još jedna europska reprezentacija koja kvalifikacije nije izborila na SP-u. Potencijali suparnici tada bi nam bili Švedska, Island, Makedonija, Mađarska, Norveška, Srbija i Crna Gora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.