Hrvatska trijumfalno do zlata na Svjetskom prvenstvu u ribolovu

Hrvatska trijumfalno do zlata na Svjetskom prvenstvu u ribolovu

Hrvatski ribolovci osoba s invaliditetom po prvi put postali su svjetski prvaci, a do sada su imali u svojoj kolekciji po dva srebra i dvije bronce.

Foto: Wikipedia

Jučer je nakon dvodnevnog natjecanja u češkoj Bardubici na rijeci Labi završilo 18. Svjetsko prvenstvo u ribolovu na plovak za osobe s invaliditetom po prvi put trijumfom Hrvatske.

Naši ribolovci osoba s invaliditetom imali su najmanje negativnih bodova, odnosno -19 bodova s ulovom 139,147 kg ribe. Srebro je pripalo domaćinima reprezentaciji Češke s -27 bodova odnosno s ulovom od 131,992 kg ribe, a brončana je reprezentacija Velike Britanije s -32 boda i ulovom od 128,492 kg ribe.

Poredak:

1. Hrvatska, 2. Češka, 3. Velika Britanija, 4. Belgija, 5. Francuska, 6. Bosna i Hercegovina, 7. Njemačka, 8. Italija, 9. Slovenija, 10. Mađarska, 11. Portugal

U pojedinačnoj konkurenciji svjetski prvak je Belgijanac Pier Gentille Domiqs -2 boda. Srebreni je hrvatski reprezentativac Željko Kljajić s -3 boda, a brončani je Britanac Roiy Wells s -3 boda.

Od hrvatskih reprezentativaca u pojedinačnoj konkurenciji  potrebno je istaknuti i uspjehe ostalih tako je  sjajno četvrto mjesto zauzeo Mensur Rošić , a nastupili su još Nikola Geček koji je zauzeo 8. mjesto te Ivica Bonino Hasan  koji je zauzeo 12.mjesto.

Čestitke našim reprezentativcima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.